Γιάννενα: Οι γείτονες «έσωσαν» χρυσοχοείο στην οδό Αβέρωφ… Ακινητοποίησαν τις δράστιδες με τα κλεμμένα!

Γιάννενα: Οι γείτονες «έσωσαν» χρυσοχοείο στην οδό Αβέρωφ… Ακινητοποίησαν τις δράστιδες με τα κλεμμένα!
H ετοιμότητα και η άμεση κινητοποίηση που έδειξαν εργαζόμενοι γειτονικών καταστημάτων απέτρεψαν τα χειρότερα για τους ιδιοκτήτες κοσμηματοπωλείου στην οδό Αβέρωφ, στα Γιάννινα.
Το μεσημέρι της Παρασκευής, τρεις γυναίκες Ρομά, μπήκαν στο χρυσοχοείο και επικαλέστηκαν ότι ήθελαν να αγοράσουν κοσμήματα. Η γυναίκα που ήταν στο κατάστημα φρόντισε να τις εξυπηρετήσει, χωρίς αρχικά να υποπτευθεί το παραμικρό.
Στον πάγκο άνοιξαν αρκετές κασετίνες με κοσμήματα προκειμένου να επιλέξουν αυτό που ήθελαν να αγοράσουν.
Η μία από τις τρεις «πελάτισσες» κρατούσε μόνιμα απασχολημένη την ιδιοκτήτρια του μαγαζιού.. Έτσι οι άλλες δύο κατάφεραν να αποσπάσουν τρεις κασετίνες με κοσμήματα. Όταν η επιχείρηση ολοκληρώθηκε και χωρίς να κάνουν καμία αγορά εξήλθαν από το κατάστημα.
Την ώρα που βρίσκονταν στην έξοδο και πριν προλάβουν να απομακρυνθούν, η κλοπή έγινε αντιληπτή και η ιδιοκτήτρια έβαλε τις φωνές καλώντας σε βοήθεια.
Ο πρώτος που έσπευσε να βοηθήσει ήταν ο Ανδρέας Μάστορας, υπάλληλος σε καφεκοπτείο, ο οποίος άκουσε την έκκληση για βοήθεια. Κατάφερε αμέσως και ακινητοποίησε την πρώτη, η οποία πέταξε τα κοσμήματα στο δρόμο. Στη συνέχεια έσπευσαν κι άλλοι για να συνδράμουν. Και οι τρεις γυναίκες ακινητοποιήθηκαν και συνάμα έκαναν την ίδια κίνηση. Πέταξαν τις κασετίνες...
Αμέσως κλήθηκε η αστυνομία, η οποία προχώρησε στην σύλληψή τους και ερευνά την συμμετοχή τους σε άλλες κλοπές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κοσμήματα που επιχείρησαν να αφαιρέσουν έχουν αξία άνω των 30 χιλιάδων ευρώ...
Ο Ανδρέας Μάστορας, μιλώντας στο Epiruspost, ανέφερε πως μόλις άκουσε τις φωνές από το κοσμηματοπωλείο κατάλαβε ότι κάτι είχε συμβεί... Χωρίς να σκεφτεί λεπτό έτρεξε να βοηθήσει.. «Δεν ήξερα τι ακριβώς είχε γίνει. 
Βγήκα τρέχοντας και κατάλαβα ότι είχε γίνει κλοπή... Ακινητοποίησα την πρώτη γυναίκα, η οποία πέταξε τα κοσμήματα που είχε πάρει και είχε κρύψει κάτω από τα ρούχα της.. Αισθάνομαι χαρούμενος που κατάφερα να βοηθήσω. Η ζημιά θα ήταν πολύ μεγάλη και όλοι δίνουμε αγώνα για ένα μεροκάματο.. Τέλος καλό», ανέφερε ο Ανδρέας.
epiruspost.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Οι γείτονες «έσωσαν» χρυσοχοείο στην οδό Αβέρωφ… Ακινητοποίησαν τις δράστιδες με τα κλεμμένα!
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8760228306552330015
item