Μαίνεται η φωτιά στην ανατολική Αττική -Προσπάθεια να μην ξεφύγει προς Μαλακάσα-Πολυδένδρι Μαίνεται η φωτιά στην ανατολική Αττική -Προσπάθεια να μην ξεφύγει προς Μαλακάσα-Πολυδένδρι | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Μαίνεται η φωτιά στην ανατολική Αττική -Προσπάθεια να μην ξεφύγει προς Μαλακάσα-Πολυδένδρι

Μαίνεται η φωτιά στην ανατολική Αττική -Προσπάθεια να μην ξεφύγει προς Μαλακάσα-Πολυδένδρι
Δραματική παραμένει η κατάσταση στην ανατολική Αττική και ενώ συμπληρώνονται 48 ώρες από την έναρξή της.
Οπως ανέφερε ο πρόεδρος της κοινότητας Καπανδριτίου μιλώντας στο ΣΚΑΪ η φωτιά στο Σαλαμίδι καίει ανεξέλεγκτη και ήδη εκκενώνονται σπίτια. Ηδη τρεις οικογένειες τα έχουν εγκαταλείψει και γίνονται προσπάθειες να υπάρξει επικοινωνία και με τους ενοίκους των υπόλοιπων κατοικιών ώστε να τα εκκενώσουν και αυτοί. 
Από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας πάντως επισημαίνουν ότι δεν υπάρχει σχέδιο εκκένωσης του εν λόγω οικισμού και ότι η όποια εκκένωση γίνεται με πρωτοβουλία των ίδιων των κατοίκων ή παρότρυνση τοπικών αρχόντων. 
Η φωτιά που ξεκίνησε την Κυριακή από τον Κάλαμο, ξέφυγε με αποτέλεσμα να κάψει τον Βαρνάβα και το Καπανδρίτι, τώρα απειλεί το Πολυδένδρι και τη Μαλακάσα. 
Η μεγάλη ένταση των ανέμων οδήγησε σε νέες αναζωπυρώσεις το μεσημέρι ενώ οι κάτοικοι ανησυχούν μήπως η φωτιά κινηθεί προς Πολυδένδρι και Μαλακάσα. Ενδεικτική η έκκληση του προέδρου του τοπικού συμβουλίου Καπανδριτίου για ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων προκειμένου να μην ξεφύγει ακόμα περισσότερο η φωτιά. 
Το μεγάλο πρόβλημα από νωρίς το πρωί εντοπίζεται στην πλευρά του Καπανδριτίου όπου η φωτιά από το βράδυ κινείται με μεγάλη ταχύτητα μέσα σε μια χαράδρα. Η αναζωπυρωμένη εστία στο Μετόχι κινείται προς την περιοχή ανάμεσα στους οικισμούς Καπανδρίτι και Μικροχώρι, με την Πυροσβεστική να μάχεται ώστε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα πριν προσλάβει διαστάσεις λόγω των ανέμων.
Σημειώνεται ότι αύριο αναμένεται μελτέμι, που θα είναι έντονο στη Βορειοανατολική Αττική, γι' αυτό η σημερινή μέρα θεωρείται κρίσιμη.
Εντωμεταξύ, με το πρώτο φως της ημέρες ξεκίνησαν και πάλι οι αναέριες ρίψεις νερού. Στην επιχείρηση συμμετέχουν τέσσερα αεροσκάφη καναντέρ. Ισχυρές είναι και οι επίγειες δυνάμεις, που αριθμούν 180 πυροσβέστες με 72 υπηρεσιακά οχήματα και 58 άτομα πεζοπόρο. 
Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν επίσης 20 εθελοντικά οχήματα, 20 υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης και επτά μηχανήματα. Από το πρωί συμβάλλουν επίσης 100 άνδρες των ένοπλων δυνάμεων με τέσσερα μηχανήματα.

Epirusblog Gr
5 of 5
Μαίνεται η φωτιά στην ανατολική Αττική -Προσπάθεια να μην ξεφύγει προς Μαλακάσα-Πολυδένδρι
Epirusblog Gr
5 of 5
κοινωνία 3986007968425711141
Σχόλια
item