Γιάννενα: Ασβεστοχώρι - ποκαρδιωτικά Τοπία..Μετά Τη Φωτιά ... [Εικόνες]

Γιάννενα: Ασβεστοχώρι - ποκαρδιωτικά Τοπία..Μετά Τη Φωτιά ... [Εικόνες]

11.00 το  πρωί του τελευταίου  Σαββάτου του Αυγούστου ..Το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής στα Ιωάννινα δέχεται κλήση για φωτιά στο λόφο της Δουρούτης.

Σημείο γνώριμο για τους πυροσβέστες, αφού το φετινό  καλοκαίρι έδωσαν σκληρή μάχη με μεγάλο  πύρινο μέτωπο ,που είχε εκδηλωθεί σε απόσταση αναπνοής ,απο τη χθεσινή φωτιά.


Ο τόπος πλημμυρίζει πυροσβεστικά οχήματα  και η   υπεράνθρωπη μάχη των ανδρών της Π.Υ  ξεκινά ..μαζί τους και 2 αεροσκάφη  να επιχειρούν απο αέρος ..


Οταν το πύρινο  μέτωπο φτάνει   στο Ασβεστοχώρι  ,όλοι  οι κάτοικοι ενωμένοι σαν "γροθιά"ρίχνονται στον αγώνα μαζί με τους πυροσβέστες και τους εκπροσώπους των Τοπικών Αρχών που βρέθηκαν στο χωριό ,απο την πρώτη στιγμή.

Οι φλόγες "έγλειψαν" κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις , στάβλους και γραφικά εκκλησάκια  αλλά  στο τέλος όλα πήγαν κατ ΄ευχήν και δεν καταγράφηκαν απώλειες.


Ολο το βράδυ οι πυροσβέστες επιχειρούσαν στο βουνό για να μην φύγει η φωτιά πίσω απο αυτό και απειληθεί το χωριό Κωστάνιανη ..Και το κατάφεραν ..ξεπερνώντας  για μια ακόμη φορά τους εαυτούς τους,  με το μεγάλο'Ευχαριστώ" των κατοίκων   να θεωρείται  αυτονόητο...

Το πρώτο φως  όμως της ημέρας , έφερε  μαζί    του το  ..αποκαρδιωτικό έργο  που άφησε  πίσω της η χθεσινή φωτιά  ... πολλά στρέμματα καμμένης γης ..στάχτες και αποκαϊδια παντού ..μικροεστίες που  επιμένουν να καπνίζουν ..με τους πυροσβέστες  να επιμένουν μέχρι να σβήσει και η πιο μικρή ενεργή εστία ... παραμένοντας σε επιφυλακή στο χωριό  για πιθανές αναζωπυρώσεις ..






Ελάχιστοι πλέον οι  πυροσβέστες στο Ασβεστοχώρι.. αποκαμωμένοι απο  την ολονύχτια πύρινη  μάχη ....




















epirus-tv-news.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ασβεστοχώρι - ποκαρδιωτικά Τοπία..Μετά Τη Φωτιά ... [Εικόνες]
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 278504445657251535
item