Έβγαζε μάτια το Υ/Β «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ» του ΠΝ στην Επιχείρηση ανοιχτά της Λιβύης!

Έβγαζε μάτια το Υ/Β «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ» του ΠΝ στην Επιχείρηση ανοιχτά της Λιβύης!
Το Υ/Β ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ του Πολεμικού μας  Ναυτικού στην  Κοινή επιχείρηση των Δυνάμεων της Συμμαχίας του NATO Sea Guardian και Sothia της Ευρωπαϊκής Ενώσεως κυριολεκτικά έβγαζε μάτια !
Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η Ελλάδα με το Πολεμικό της Ναυτικό είναι η Κυρίαρχη των Θαλασσών και η Παρουσία και μόνο των Πλέον σύγχρονων Συμβατικών Υποβρυχίων στον Κόσμο στο Αρχιπέλαγος, προκαλεί Δέος!
Στην απενημέρωση της Ασκήσεως έγινε ειδική μνεία  από τους Συμμάχου  για τις Αποστολές που έλαβε και  εκτέλεσε  με επιτυχία το Υποβρύχιο «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ» και ειδικά στον εντοπισμό στόχων ακόμη και ταχύπλοων μικρών σκαφών  που χρησιμοποιούν οι λαθροδιακινητές
Η επιχείρηση Sea Guardian έχει τρεις βασικές αποστολές: επίγνωση της κατάστασης στη θάλασσα, καταπολέμηση της τρομοκρατίας και δημιουργία ικανοτήτων.
Θα μπορούσαν να προστεθούν πρόσθετα καθήκοντα εάν αποφασιστούν από τους Συμμάχους, συμπεριλαμβανομένης της υπεράσπισης της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας, της εκτέλεσης καθηκόντων απαγόρευσης, της καταπολέμησης της διάδοσης όπλων μαζικής καταστροφής και της προστασίας των υποδομών ζωτικής σημασίας ,αλλά και την απαγόρευση των λαθρομεταναστών 
Η επιχείρηση  Sea Guardian θα βοηθήσει να διατηρηθεί μια ακριβής εικόνα της καθημερινής δραστηριότητας στη Μεσόγειο για να συμβάλει στον εντοπισμό πιθανών προβλημάτων και των πιθανών κενών  ασφάλειας.
Τα πλοία, τα υποβρύχια και τα αεροσκάφη που έχουν ανατεθεί στη λειτουργία του ΝΑΤΟ Sea Guardian θα συμβάλουν στην ενημέρωση για τη διατήρηση μιας ολοκληρωμένης εικόνας της περιοχής λειτουργίας.
Η επιχείρηση Sea Guardian ιδρύει  στη Ναυτική Διοίκηση του ΝΑΤΟ στο Northwood του Ηνωμένου Βασιλείου ως το κέντρο ανταλλαγής πληροφοριών για τη θαλάσσια ασφάλεια για τη Συμμαχία …Σε συνδυασμό δε με την Επιχείρηση Sothia της Ε.Ε θα μπορούν να επιχειρούν παντού στην Μεσόγειο κάνοντας τη Θάλασσα απροσπέλαστη!
veteranos.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Έβγαζε μάτια το Υ/Β «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ» του ΠΝ στην Επιχείρηση ανοιχτά της Λιβύης!
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 1604397453240035571
item