Άρτα: Αρχιερατικό συλλείτουργο στις Πηγές Άρτα: Αρχιερατικό συλλείτουργο στις Πηγές | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Αρχιερατικό συλλείτουργο στις Πηγές

Άρτα: Αρχιερατικό συλλείτουργο στις Πηγές
Για τον Άγιο Βησσαρίωνα
Με λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε στις 9 Αυγούστου 2017 στις Πηγές Άρτης, Αρχιερατικό συλλείτουργο για το προσκύνημα της θαυματουργού Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνος.
PHGES SYLLEITOYRGO 2017 AYGOYSTOS 2
Κατά τον Όρθρο και την πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου, προέστη ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντος του επιχωρίου Μητροπολίτου κ. Καλλινίκου.
Τη χαριτόβρυτο κάρα υποδέχθηκαν οι κάτοικοι του χωριού στην ιστορική γέφυρα Κοράκου Αχελώου, η οποία αποτελεί έργο του Αγίου, και τη φύλαξη της οποίας είχε αναθέσει στους κατοίκους των Πηγών.
Γνωστή η μέριμνα του Αγίου για τη καθημερινότητα του εξαθλιωμένου ποιμνίου του, κατά τα δύσκολα χρόνια της ποιμαντορίας του.
Γι’ αυτό οι κάτοικοι των Πηγών τον θεωρούν προστάτη τους και σε τακτά χρονικά διαστήματα αιτούνται τη μεταφορά της Αγίας Κάρας του στο χωριό, προς ευλογία και προστασία της περιοχής.
Το ιερό θησαύρισμα παρέμεινε στις Πηγές για προσκύνημα μέχρι και χθες. Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας οι Αρχιερείς πραγματοποίησαν επίσκεψη στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σέλτσο.
PHGES SYLLEITOYRGO 2017 AYGOYSTOS 3
PHGES SYLLEITOYRGO 2017 AYGOYSTOS 4
ixotisartas.gr
Τε
Epirusblog Gr
5 of 5
Άρτα: Αρχιερατικό συλλείτουργο στις Πηγές
Epirusblog Gr
5 of 5
Αρτα 2660177640428797507
Σχόλια
item