Τα χταπόδια σε αιχμαλωσία λύνουν… γρίφους για να μη βαριούνται!

Τα χταπόδια σε αιχμαλωσία λύνουν... γρίφους για να μη βαριούνται!
Τα χταπόδια είναι οι Αϊνστάιν της φύσης. Μάλιστα, αυτά τα έξυπνα κεφαλόποδα για να είναι ευτυχισμένα και υγιή σε αιχμαλωσια χρειάζονται κάτι που θα τους διεγείρει το μυαλό.
Σύμφωνα με τους βιολόγους του ενυδρείου Steinhart στην Καλιφόρνια, τα χταπόδια των ενυδρείων είναι δυσαρεστημένα αν δεν έχουν κάτι που να ακονίζει το μυαλό τους. 
Τα παιχνίδια και τα παζλ -όπως τα βιδωμένα βάζα με ένα σνακ μέσα- λειτουργούν θετικά και λύνουν το πρόβλημα της… βαρεμάρας τους.
Μια μελέτη του 2016 έδειξε ότι τα χταπόδια είναι σε θέση να λύσουν γρίφους που απαιτούν σκέψη και συνδυασμό κινήσεων και μαθαίνουν γρήγορα, ενώ θυμούνται τη λύση κάθε παζλ έστω κι αν αυτό παρουσιάζεται με διαφορετικούς τρόπους. 
Οι υπεύθυνοι στα ενυδρεία συνηθίζουν να δίνουν στα χταπόδια κλειστά γυάλινα βάζα με λίγο φαγητό στο εσωτερικό και τα αφήνουν να σκεφτούν πώς θα τα ανοίξουν… 
Μάλιστα, ένα χταπόδι στο ενυδρείο του ζωολογικού κήπου Living Coasts στο Ηνωμένο Βασίλειο που ονομάζεται Ursula μπορεί πραγματικά να λύσει πολύπλοκα παζλ ταχύτερα από ό,τι οι άνθρωποι.
epirusblog.gr
5 of 5
Τα χταπόδια σε αιχμαλωσία λύνουν… γρίφους για να μη βαριούνται!
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 2694270802561906325
item