Ήπειρος: Δύσκολο καλοκαίρι για την Πυροσβεστική Ήπειρος: Δύσκολο καλοκαίρι για την Πυροσβεστική | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ήπειρος: Δύσκολο καλοκαίρι για την Πυροσβεστική

Ήπειρος: Δύσκολο καλοκαίρι για την Πυροσβεστική
Ένα από τα δυσκολότερα καλοκαίρια της τελευταίας τριετίας είναι αυτό που διανύουμε ήδη τη φετινή αντιπυρική περίοδο για τις πυροσβεστικές υπηρεσίες της Ηπείρου και το προσωπικό που καλείται να δώσει μάχη καθημερινά σε διάφορα πύρινα μέτωπα.
Μέχρι στιγμής οι απώλειες ευτυχώς είναι ελάχιστες και αυτό χάρη στην άμεση ανταπόκριση των πυροσβεστικών δυνάμεων, που το απόγευμα της Δευτέρας ενισχύθηκαν και με δύο αεροσκάφη καναντέρ CL 215 που έφτασαν από τη Θεσσαλονίκη και συμμετείχαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στις τοπικές κοινότητες Χίνκας και Ζοργιάνης του Δήμου Ζίτσας.
Η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία, πιθανολογείται πάντως πως ήταν εμπρησμός για τους γνωστούς λόγους δημιουργίας νέων βοσκοτόπων και λόγω των ισχυρών ανέμων επεκτάθηκε γρήγορα σε δύσβατο έδαφος, που ήταν μη προσεγγίσιμο για τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις.
Έτσι, ζητήθηκε η συνδρομή εναέριων μέσων που έφτασαν λίγο πριν τις 6 το απόγευμα στην περιοχή και μέχρι τις 8 το βράδυ έκαναν συνεχείς ρίψεις νερού, το οποίο έπαιρναν από την λίμνη Παμβώτιδα.
Το πρωί της Τρίτης η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιωαννίνων κινητοποιήθηκε και πάλι για την κατάσβεση μίας πυρκαγιάς στον παράπλευρο δρόμο της Εγνατίας Οδού λίγο πριν τον κόμβο με την Ιόνια στην Κοσμηρά. Η φωτιά εκδηλώθηκε πιθανότατα από κάποιο αναμμένο τσιγάρο, όμως δεν έλαβε έκταση, λόγω της άμεσης επέμβασης της πυροσβεστικής.
anex.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Ήπειρος: Δύσκολο καλοκαίρι για την Πυροσβεστική
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 693822895066758886
Σχόλια
item