Γιάννενα: ΛΙΜΝΗ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ - Ανησυχία λόγω… ανομβρίας για τα δρομολόγια προς το Νησί Γιάννενα: ΛΙΜΝΗ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ - Ανησυχία λόγω… ανομβρίας για τα δρομολόγια προς το Νησί | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: ΛΙΜΝΗ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ - Ανησυχία λόγω… ανομβρίας για τα δρομολόγια προς το ΝησίΓιάννενα: ΛΙΜΝΗ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ - Ανησυχία λόγω… ανομβρίας για τα δρομολόγια προς το Νησί
Οι λεμβούχοι ετοιμάζουν τις πρόσθετες σκάλες επιβίβασης και αποβίβασης που είχαν κατασκευαστεί σε μία αντίστοιχη περίοδο ανομβρίας πριν από 15 περίπου χρόνια. 
Αν και αυτή τη στιγμή τα δρομολόγια από και προς το Νησί πραγματοποιούνται κανονικά, η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί λόγω… ανομβρίας, έχει ήδη αρχίσει να προκαλεί ανησυχία με τους λεμβούχους, να… σκέφτονται να πάρουν προληπτικά μέτρα.
Άλλωστε αυτή τη στιγμή, η στάθμη της λίμνης Παμβώτιδας, βρίσκεται σε οριακό σημείο για την εκτέλεση των δρομολογίων από και προς το Νησί, καθώς κυρίως από τον Μάιο και μετά οι βροχοπτώσεις ήταν ελάχιστες.
Έτσι οι λεμβούχοι, όσο περνά ο καιρός και βλέπουν πως δεν βρέχει, ετοιμάζονται για τα χειρότερα, αφού οι προβλέψεις των μετεωρολόγων δεν δείχνουν περίοδο βροχοπτώσεων μέχρι το τέλος του μήνα.
Μάλιστα, τις ημέρες αυτές, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου στο Νησί Άρης Λιούμπος ετοιμάζουν τις πρόσθετες σκάλες επιβίβασης και αποβίβασης που είχαν κατασκευαστεί σε μία αντίστοιχη περίοδο ανομβρίας πριν από 15 περίπου χρόνια, ώστε αν χρειαστεί να «δένουν» σε σημεία πιο μακριά από το Μώλο και οι επιβάτες να εξυπηρετούνται μέσω της πρόσθετης σκάλας.
Τα προβλήματα ωστόσο δε φαίνεται να σχετίζονται μόνο με την παρατεταμένη ανομβρία, αλλά και με ανθρωπογενείς παρεμβάσεις ή με την… απουσία παρεμβάσεων.
Οι λεμβούχοι αλλά και ο πρόεδρος της Νήσου κ. Λιούμπος καταγγέλλουν, ότι από το Μάιο και έπειτα, όταν σταμάτησε η υπερχείλιση, μέχρι και σήμερα, μεγάλες ποσότητες νερού χάνονται καθημερινά από τη λίμνη, λόγω ενός προβλήματος στο υδατόφραγμα στο Πέραμα.
Μάλιστα, το Τοπικό Συμβούλιο έχει αποστείλει σχετικό έγγραφο με αποδέκτες το δήμο Ιωαννιτών, την περιφέρεια Ηπείρου και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ενημερώνοντας για το πρόβλημα και επισημαίνοντας τους κινδύνους που υπάρχουν λόγω της κακής κατάστασης του θυροφράγματος, που θα πρέπει ή να επισκευαστεί άμεσα ή να αντικατασταθεί.
Τέλος, ο κ. Λιούμπος μετέφερε τη θετική στάση και άποψη των ιδιοκτητών πλοιαρίων που εκτελούν δρομολόγια για την πρωτοβουλία της περιφέρειας Ηπείρου, να προωθήσει τη μελέτη που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και την σταδιακή αντικατάσταση του στόλου των πλοιαρίων, με ηλεκτροκίνητα καραβάκια, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.
 anex.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: ΛΙΜΝΗ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ - Ανησυχία λόγω… ανομβρίας για τα δρομολόγια προς το Νησί
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 145401708251377017
Σχόλια
item