Πολιτικές αντιδράσεις για τον διορισμό του Στέλιου Παππά στον ΟΑΣΘ Πολιτικές αντιδράσεις για τον διορισμό του Στέλιου Παππά στον ΟΑΣΘ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πολιτικές αντιδράσεις για τον διορισμό του Στέλιου Παππά στον ΟΑΣΘ

Πολιτικές αντιδράσεις για τον διορισμό του Στέλιου Παππά στον ΟΑΣΘ

ΝΔ: Η επιλογή του θα έγινε με κλήρωση - Δείτε το tweet του Σταύρου Θεοδωράκη - Τι έγραψαν Παύλος Χρηστίδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Σε νέο πεδίο πολιτικής έντασης εξελίσσεται η απόφαση του Χρήστου Σπίρτζη να τοποθετήσει στη θέση του επικεφαλής του προέδρου του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) τον Στέλιο Παππά.

Για διορισμό με κλήρωση έκανε λόγο σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία ενώ καυστικό ήταν και το σχόλιο του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη ο οποίος σε ανάρτησή του στο Twitter σχολίασε «εδώ Παππάς. Εκεί Παππάς. Παντού Παππάς. 


Αν και οι τελευταίες πληροφορίες μιλούν για αντικειμενική και αδιάβλητη... κλήρωση». «Άλλο bus και άλλο μπαμπάς» σχολίασε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών ο πατέρας του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής επελέγη καθώς επιλογή της κυβέρνησης είναι η εκκαθάριση στον συγκεκριμένο οργανισμό. «Δεν θα παίξουμε με την εκκαθάριση του ΟΑΣΘ και είναι κεντρική επιλογή, το κεντρικό μήνυμα. 


Για αυτό και μπαίνει ένα ιστορικό στέλεχος του χώρου με μεγάλη εμπειρία στα οικονομικά» ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ με νεώτερη ανακοίνωσή του το υπουργείο διευκρινίζει ότι ο κ. Παππάς θα εργάζεται αμισθί στον ΟΑΣΘ με όλους να περιμένουν πλέον την επίσημη παρουσίαση της νέας διοίκησης του οργανισμού που θα γίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Ο Στέλιος Παππάς με δήλωσή του στην Εφημερίδα των Συντακτών χαρακτήρισε την τοποθέτησή του ως «σημαντική ευθύνη» τονίζοντας ότι πρέπει να στεφθεί με επιτυχία».

Συγκεκριμένα στη δήλωσή του ο κ. Παππάς αφού τόνισε ότι «οι πολίτες της Θεσσαλονίκης έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν καλές δημόσιες συγκοινωνίες», κατέστησε σαφές ότι «θα πρέπει να σηματοδοτήσουμε τη μάχη που θα δοθεί και η οποία έχει καθαρά κοινωνικά και πολιτικά χαρακτηριστικά».

«Πρόκειται για μια μάχη που πρέπει να διεξάγουμε με επιτυχία. Είναι ένα στοίχημα που πρέπει η Αριστερά να κερδίσει ως υπόδειγμα συνολικής οργάνωσης της κοινωνίας, αφού έχει ως διακύβευμα τα κοινά αγαθά» πρόσθεσε.

Σπίρτζης: Στόχος μας αστικές συγκοινωνίες στην υπηρεσία του πολίτη
«Σήμερα, ξεκινάμε την προσπάθεια μαζί με τους Θεσσαλονικείς, τους φορείς της πόλης, την τοπική αυτοδιοίκηση, να οικοδομήσουμε, μετά από δεκαετίες, δημόσιες, κοινωνικές, αστικές συγκοινωνίες στην υπηρεσία του πολίτη και όχι στην υπηρεσία της υψηλής και εγγυημένης κερδοφορίας κάποιου» ανέφερε κατά την ανακοίνωση της νέας διοίκησης του ΟΑΣΘ ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Το ότι τοποθετείται πρόεδρος ο Στέλιος Παππάς έχει τη δική του σημειολογία είπε ο κ. Σπίρτζης και τόνισε: «δεν θα παίξουμε με την εκκαθάριση του ΟΑΣΘ και είναι κεντρική επιλογή, το κεντρικό μήνυμα. Για αυτό και μπαίνει ένα ιστορικό στέλεχος του χώρου με μεγάλη εμπειρία στα οικονομικά» είπε ο κ. Σπίρτζης.

Οι νέες διοικήσεις περιλαμβάνουν στελέχη από όλο το φάσμα της κοινωνίας, επιστήμονες, τεχνικούς, νομικούς, εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και των εργαζομένων.

Σε δεύτερη ανακοίνωσή του μετά την αντίδραση από τη Νέα Δημοκρατία το υπουργείο Μεταφορών αναφέρει ότι «ας το καταλάβουν μια και καλή στη ΝΔ, που  κόπτονται να διατηρήσουν τα προνόμια των χαϊδεμένων παιδιών τους στον ΟΑΣΘ. 


Δεν θα παίξουμε με την εκκαθάριση του ΟΑΣΘ και αυτό είναι κεντρική επιλογή και κεντρικό μήνυμα. Για αυτό και τοποθετήθηκε εκεί ένα ιστορικό στέλεχος του χώρου με μεγάλη εμπειρία στα οικονομικά. 

Ο Στέλιος Παππάς είναι οικονομολόγος με μακρά εμπειρία, πρώην πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, με συνεχείς αγώνες για την κοινωνία και τη Δημοκρατία στον τόπο,  και σε αντίθεση με τους μέχρι τώρα μετόχους και επικεφαλής του μορφώματος του ΟΑΣΘ, θα ασκήσει τα καθήκοντά του στον οργανισμό χωρίς αμοιβή.

Οι χυδαίες επιθέσεις της ΝΔ και των συνοδοιπόρων της δεν θα ακυρώσουν σε καμία περίπτωση την  απόφαση της κυβέρνησης, να καθαρίσει τη δυσωδία δεκαετιών ώστε να μάθει ο Ελληνικός λαός τι πλήρωνε και σε ποιους επί  χρόνια ολόκληρα, για να συντηρούνται οι κομματικοί στρατοί της ΝΔ και των εκλεκτών της. 

Κατανοούμε απόλυτα την ανησυχία της ΝΔ για τις αποκαλύψεις που θα ακολουθήσουν και τότε θα έχει ενδιαφέρον η τοποθέτηση της».

ΝΔ: Διορίστηκε με κλήρωση 
Σχολιάζοντας την ανακοίνωση για την τοποθέτηση του Στέλιου Παππά η Νέα Δημοκρατία αναφέρε το εξής:

«Ο πατέρας του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Παππά διορίστηκε πρόεδρος στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.

Προφανώς αυτό έγινε κατόπιν κλήρωσης που πραγματοποίησε ο κ. Σπίρτζης.

Και σε ανώτερα!».

Στην επιλογή Παππά αναφέρθηκαν με σχόλιά τους και ο εκπρόσωπος τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μακάριος Λαζαρίδης, και ο Σάκης Ιωαννίδης.

Θεοδωράκης: Εδώ Παππάς. Εκεί Παππάς. Παντού Παππάς

Στο ίδιο μήκος κύματος και το σχόλιο του Σταύρου Θεοδωράκη ο οποίος σε ανάρτησή του στο Twitter σχολίασε ότι η επιλογή Παππά θα έγινε «με αδιάβλητη... κλήρωση»Χρηστίδης: Άλλο bus, άλλο μπαμπάς
Την επιλογή Παππάς σχολίασε και ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης ο οποίος θυμήθηκε τον τρόπο με τον οποίο εκφραζόταν η Πέπη Τσεσμελή.

«Άλλο bus, άλλο μπαμπάς» έγραψε ο κ. Χρηστίδης στον λογαριασμό του στο Twitter

Κωνσταντοπούλου: Συγχαρητήρια στον υπουργό... Διαστήματος

Με μια επικριτική ανάρτηση στο Διαδίκτυο σχολίασε η πρώην πρόεδρος της Βουλής, επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» Ζωή Κωνσταντοπούλου, την τοποθέτηση του Στέλιου Παππά στη θέση του προέδρου του ΟΑΣΘ.

«Συγχαρητήρια στον Υπουργό... Διαστήματος και Διαπλοκής Νίκο Παππά και τον συνεταίρο του Χρήστο Σπίρτζη για το διορισμό του μπαμπά του στον ΟΑΣΘ», έγραψε η κ. Κωνσταντοπούλου σε ανάρτησή της στο Twitter.


Epirusblog Gr
5 of 5
Πολιτικές αντιδράσεις για τον διορισμό του Στέλιου Παππά στον ΟΑΣΘ
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 3334993411423153278
Σχόλια
item