Γιάννενα: «Πωγώνι, ασφάλεια… ΤΩΡΑ» θέμα ημερίδας στη Βήσσανη Γιάννενα: «Πωγώνι, ασφάλεια… ΤΩΡΑ» θέμα ημερίδας στη Βήσσανη | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: «Πωγώνι, ασφάλεια… ΤΩΡΑ» θέμα ημερίδας στη Βήσσανη

Γιάννενα: «Πωγώνι, ασφάλεια… ΤΩΡΑ» θέμα ημερίδας στη Βήσσανη
Την… τιμητική τους έχουν αυτές τις μέρες τα χωριά της Ηπείρου, μιας και παραδοσιακά τον Αύγουστο οι περισσότεροι επιστρέφουν στις πατρογονικές τους εστίες, για να γιορτάσουν τον Δεκαπενταύγουστο και ν’ ανταμώσουν συγγενείς και φίλους.
Εξάλλου, την περίοδο που διανύουμε πραγματοποιείται πλήθος εκδηλώσεων πολιτιστικών και όχι μόνο, με τα παραδοσιακά πανηγύρια βέβαια να κατέχουν την… μερίδα του λέοντος!
Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζουν και οι παράλληλες εκδηλώσεις, ειδικά αυτές που αναδεικνύουν σοβαρά κοινωνικά θέματα που απασχολούν την Ηπειρωτική ύπαιθρο και τους κατοίκους της, οι οποίοι τις περισσότερες μέρες του χρόνου ζουν απομονωμένοι, με το αίσθημα του φόβου και της ανασφάλειας να κυριεύει την δύσκολη καθημερινότητά τους. 
«Πωγώνι, ασφάλεια… ΤΩΡΑ», είναι ο τίτλος ημερίδας που διοργανώνει την ερχόμενη Κυριακή, 13 Αυγούστου στη Βήσσανη η Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου, Πρόεδρος της οποίας είναι ο δραστήριος Πωγωνήσιος Γρηγόρης Άρμπυρος, που εδώ και χρόνια μαζί με άλλους απόδημους μάχεται για την ενίσχυση της ασφάλειας στην ακριτική αυτή περιοχή. 
Την εκδήλωση στηρίζουν ο Δήμος Πωγωνίου, η Τοπική Κοινότητα, η Αδελφότητα Βησσανιωτών «Η Αρετή» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βήσσανης «ΑΒΕΛ», ενώ τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου. 
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει Θεία Λειτουργία στο Ναό Αγίου Νικολάου Βήσσανης (8.30 π.μ.) και στις 10.30 π.μ. θα ξεκινήσει η κυρίως εκδήλωση με χαιρετισμούς επισήμων, εισηγήσεις και συζήτηση. 
Τέλος, στις 13.30 η Αδελφότητα και ο Σύλλογος Βήσσανης θα παραθέσουν νηστίσιμο γεύμα.

Για μια ακόμη φορά λοιπόν, το θέμα της ανασφάλειας θα βρεθεί στο επίκεντρο και μάλιστα σε χωριό του Πωγωνίου και όχι στην Αθήνα, με την ελπίδα ότι η εκδήλωση θα προσελκύσει το ενδιαφέρον του κόσμου, που αυτές τις μέρες βρίσκεται στα χωριά του. 
Βέβαια, η ουσία είναι αυτά που θα ειπωθούν, οι ανταλλαγές απόψεων και οι προτάσεις να φτάσουν στα αυτιά των καθ’ ύλην αρμόδιων υπουργών της Κυβέρνησης, δηλαδή αυτών που κρατούν την τύχη της ακριτικής υπαίθρου στα χέρια τους, οι οποίοι μέχρι σήμερα δυστυχώς δεν έχουν αναλάβει καμία πρωτοβουλία για να επανέλθει το αίσθημα της ασφάλειας στα χωριά της Ηπείρου.
proinoslogos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: «Πωγώνι, ασφάλεια… ΤΩΡΑ» θέμα ημερίδας στη Βήσσανη
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 649492525948485828
Σχόλια
item