Μέρκελ: «Η Ελλάδα και η Ιταλία δεν μπορούν να σηκώσουν μόνες το βάρος της προσφυγικής κρίσης» Μέρκελ: «Η Ελλάδα και η Ιταλία δεν μπορούν να σηκώσουν μόνες το βάρος της προσφυγικής κρίσης» | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Μέρκελ: «Η Ελλάδα και η Ιταλία δεν μπορούν να σηκώσουν μόνες το βάρος της προσφυγικής κρίσης»

Η Μέρκελ στηρίζει Ελλάδα και Ιταλία για το προσφυγικό/ Φωτογραφία: Ferdinand Ostrop/AP
«Δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα και η Ιταλία να σηκώσουν μόνες τους το βάρος μόνο και μόνο λόγω της γεωγραφική τους θέσης, καθώς οι πρόσφυγες φτάνουν στις ακτές τους», σημείωσε η καγκελάριος.
Σε συνέντευξή της στην κυριακάτικη έκδοση της Die Welt η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ τονίζει ότι «Πρέπει να ανακατανείμουμε τους πρόσφυγες σε ένδειξη αλληλεγγύης στα υπόλοιπα κράτη μέλη της ΕΕ».
Η Μέρκελ τάχθηκε ενάντια σε κάθε μορφή συνεργασίας με το ξενόφοβο κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) λέγοντας ότι είναι «απολύτως σαφές ότι το AfD δεν μπορεί να είναι ένας εταίρος για οποιαδήποτε μορφή συνεργασίας μαζί μας» υποστήριξε χαρακτηριστικά. Ενώ τόνισε ότι «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα αίτια της φυγής και της μετανάστευσης».
Το 2015 υπήρξε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης και «όλοι, συμπεριλαμβανομένων των αιτούντων άσυλο, δεν πρέπει ποτέ να βιώσουν ξανά μια τέτοια κατάσταση» συνέχισε η Μέρκελ, τονίζοντας την ανάγκη να αποτραπεί μια ανθρωπιστική καταστροφή.
Η Μέρκελ επέμεινε στη συνέντευξή της ότι είναι ανάγκη να ενισχυθεί το Λιμενικό Σώμα της Λιβύης. «Θα πρέπει να είναι εφοδιασμένο με τον απαραίτητο εξοπλισμό για να μπορέσει να κάνει τη δουλειά του για να είναι σε θέση να προστατεύσει τις δικές του ακτές.
Φυσικά, δίνουμε μεγάλη σημασία στο γεγονός ότι η λιβυκή ακτοφυλακή πρέπει να συμμορφώνεται προς τις επιταγές του διεθνούς δικαίου, τόσο όσον αφορά την αντιμετώπιση των προσφύγων και των μεταναστών, καθώς και σε ό,τι αφορά μη κυβερνητικές οργανώσεις», είπε η Μέρκελ και συμπλήρωσε ότι το ίδιο ισχύει για την Τουρκία.

Epirusblog Gr
5 of 5
Μέρκελ: «Η Ελλάδα και η Ιταλία δεν μπορούν να σηκώσουν μόνες το βάρος της προσφυγικής κρίσης»
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 1052374091537365696
Σχόλια
item