Στο 71% η φορολογική παραβατικότητα στη Β. Ελλάδα

Στο 71% η φορολογική παραβατικότητα στη Β. Ελλάδα
Λαβράκια έβγαλαν οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ στη Βόρεια Ελλάδα το Σαββατοκύριακο καθώς όπως προκύπτει από τα σχετικά στοιχεία η φοροδιαφυγή καλπάζει. Συγκεκριμένα, σε 55 ελέγχους που έκαναν κλιμάκια της ΑΑΔΕ σε Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία, Σποράδες και Ξάνθη εντοπίστηκαν 39 παραβάτες και 157 φορολογικές παραβάσεις. Το ποσοστό της παραβατικότητας έφθασε το 71%.
Εκτός από την επιβολή των προστίμων από τους ελέγχους των κλιμακίων επιβλήθηκε 48ωρο λουκέτο σε ψαροταβέρνα στους Νέους Επιβάτες Θεσσαλονίκης, σε cafe στο Βόλο, σε κομμωτήριο στη Θεσσαλονίκη, σε μαγαζί με τουριστικά είδη και σε club στη Σκιάθο και σε beach bar στη Χαλκιδική.
Επίσης, στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων έκλεισαν για φορολογικές παραβάσεις ένα γνωστό club της Τρούμπας επειδή δεν είχε κόψει 26 αποδείξεις, ενώ στο στόχαστρο τους βρέθηκε ακόμα μια φορά και η Μύκονος.
Στο πλαίσιο των ελέγχων που κάνουν συστηματικά στο νησί των ανέμων, επέβαλλαν 48ωρο λουκέτο (έκλεισε για Κυριακή και Δευτέρα) στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο Διονύσης Σχοινάς επειδή δεν είχαν κοπεί 20 αποδείξεις.
Επίσης στη Μύκονο, επιβλήθηκε πρόστιμο στους ιδιοκτήτες τουριστικού σκάφους που πραγματοποιεί δρομολόγια στη Δήλο επειδή δεν είχαν κοπεί στην ταμειακή 62 εισιτήρια αξίας 1240 ευρώ.
epirusblog.gr
5 of 5
Στο 71% η φορολογική παραβατικότητα στη Β. Ελλάδα
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 3100698855508138380
item