Θεσπρωτία: Ο απολογισμός της 6ης Αλωνιάδας.

Θεσπρωτία: Ο απολογισμός της 6ης Αλωνιάδας.
Οι εκδηλώσεις της 6ης Αλωνιάδας Σεβαστού ολοκληρώθηκαν με επιτυχία την Κυριακή 13 Αυγούστου 2017.
Η 6η Αλωνιάδα ως θεσμός ιστορίας και πολιτισμού ήταν αφιερωμένη στην ομορφιά της Θεσπρωτίας και παρουσιάστηκε στο κοινό οπτικοακουστικό υλικό σχετικό με το θέμα. 
Επίσης το πρόγραμμα περιελάμβανε αναβίωση του παραδοσιακού αλωνίσματος, έκθεση λαογραφικού περιεχομένου, έκθεση αγροτικών προϊόντων, αθλητικές δραστηριότητες , εκδρομή για παιδιά στην Αρχαία Γιτάνη, πρώτη πρωτεύουσα των Θεσπρωτών, ζωγραφική για μικρά παιδιά αλλά και μουσική, χορό και κέφι με την συμμετοχή καλλιτεχνών Πανελλήνιας αποδοχής.
Μοναδικό μελανό σημείο στην διοργάνωση η προσπάθεια ορισμένων κύκλων να εμποδίσουν την πραγματοποίηση της αλλά και να μειώσουν την επιτυχία της, το αποτέλεσμα όμως τους εξέθεσε στα μάτια όλων.
Η 6 η Αλωνιάδα έγινε με την αρωγή της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας και του Δήμου Σουλίου.
Ο οικονομικός απολογισμός της εκδήλωσης είναι οριακά θετικός. Δεν θα ήταν όμως θετικός, και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους, αν δεν υπήρχαν δεκάδες επιχειρήσεων μικρών και μεγάλων που στήριξαν τις προσπάθειες μας αλλά και απλοί καθημερινοί άνθρωποι που έβαλαν το χέρι στην τσέπη και μας ενίσχυσαν.
Σε όλους αυτούς οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ.
Το μυστικό της επιτυχίας της Αλωνιάδας δεν κρύβεται σε κάποια ηγετική φυσιογνωμία ούτε σε κάποια σπουδαία οργανωτική δομή, αλλά στους εβδομήντα εθελοντές που με κέφι και μεράκι αγωνίζονται για το σκοπό αυτό και κυρίως στα νέα παιδιά.
Ο σπόρος του εθελοντισμού έχει ριζώσει καλά και αποδίδει σπουδαίους καρπούς. Η Ένωση Αποδήμων Σεβαστού με τους εθελοντές της πραγματοποίησε την μεγαλύτερη Αλωνιάδα, συνεχίζουμε όμως με το κεφάλι ψηλά και την μύτη χαμηλά ώστε να αποδειχθεί μικρότερη της επόμενης. Ο σχεδιασμός έχει ήδη αρχίσει...

Για την Ένωση Αποδήμων Σεβαστού

Βάννας Αθανάσιος
Πρόεδρος

paramythia-online.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Ο απολογισμός της 6ης Αλωνιάδας.
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 2960613551624975961
item