Υστέρηση πάνω από 600 εκατ. ευρώ στα έσοδα το πρώτο επτάμηνο Υστέρηση πάνω από 600 εκατ. ευρώ στα έσοδα το πρώτο επτάμηνο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Υστέρηση πάνω από 600 εκατ. ευρώ στα έσοδα το πρώτο επτάμηνο

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος (Alexandros Michailidis / SOOC)

«Τρύπα» 610 εκατομμυρίων ευρώ καταγράφηκε στα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού το πρώτη επτάμηνο του έτους, με μεγάλο κενό να φαίνεται στις εισπράξεις του Ιουλίου.

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών, τα έσοδα ανήλθαν σε 27,34 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή 2,2% κάτω από τον στόχο που προβλέπει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Τα προσωρινά στοιχεία δεν περιλαμβάνουν αναλυτικά τις πηγές υστέρησης στα έσοδα, όμως ειδικά τον Ιούλιο – όποτε έπρεπε να καταβληθεί η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος – καταγράφηκε κενό 663 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου.

Η αστοχία στις εισροές αντισταθμίστηκε εν μέρει από την περιστολή των δημόσιων δαπανών, οι οποίες ήταν 1,57 δισεκ. ευρώ χαμηλότερα από τον στόχο των €30,23 δισεκατομμυρίων.

Θετικά μηνύματα ήλθαν από το μέτωπο του πρωτογενούς πλεονάσματος, το οποίο στο επτάμηνο διαμορφώθηκε οριακά πάνω από τα 3 δισεκ. ευρώ, σχεδόν ένα δισεκατομμύριο καλύτερα από τον Μνημονιακό στόχο.
Epirusblog Gr
5 of 5
Υστέρηση πάνω από 600 εκατ. ευρώ στα έσοδα το πρώτο επτάμηνο
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 1139040156636155872
Σχόλια
item