Ο τυφώνας Χάρβεϊ έχει καταστρέψει έως και 40.000 κτίρια στο Χιούστον Ο τυφώνας Χάρβεϊ έχει καταστρέψει έως και 40.000 κτίρια στο Χιούστον | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ο τυφώνας Χάρβεϊ έχει καταστρέψει έως και 40.000 κτίρια στο Χιούστον

Ο τυφώνας Χάρβεϊ έχει καταστρέψει έως και 40.000 κτίρια στο Χιούστον
Ο τυφώνας Χάρβεϊ που έπληξε τις ΗΠΑ, έχει προκαλέσει εκτεταμένες καταστροφές και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, μόνο στο Χιούστον έχουν πληγεί 30.000 έως 40.000 κτίρια, όπως ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη, ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της κομητείας Χάρις, στην οποία υπάγεται η πόλη.
«Μπορεί να είναι περισσότερα, δεν θα ξέρουμε μετά βεβαιότητας μέχρι να φτάσουμε σ' αυτές τις συνοικίες» είπε ο δικαστής Εντ Έμετ σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο.
Μολονότι πολλά σπίτια δεν είναι πλέον δυνατόν να επισκευαστούν, ο Έμετ είπε ότι έχουν γίνει σημαντικές δωρεές και ότι οι εθελοντές βοηθούν όσο περισσότερο μπορούν.
«Μας περιμένουν ορισμένοι πολύ δύσκολοι μήνες, ίσως και χρόνια», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι τα μέσα ενημέρωσης έχουν δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην κομητεία Χάρις και ιδίως το Χιούστον, επειδή πρόκειται για μια μεγάλη πόλη, όμως και άλλες κομητείες και μικρότερες πόλεις στο Τέξας έχουν πληγεί εξίσου.
Η στάθμη του νερού σταμάτησε να ανεβαίνει, γεγονός που σημαίνει ότι μειώνεται ο κίνδυνος νέων πλημμυρών. Κοντά στα δύο φράγματα του Χιούστον υπολογίζεται ότι έχουν κατακλυστεί από τα νερά 4.000 σπίτια.
Epirusblog Gr
5 of 5
Ο τυφώνας Χάρβεϊ έχει καταστρέψει έως και 40.000 κτίρια στο Χιούστον
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 4085709859242089750
Σχόλια
item