Θεσπρωτία: Υλοποιείται το 2ο Θερινό Σχολείο Φυσικών Επιστημών Παραμυθιάς Θεσπρωτία: Υλοποιείται το 2ο Θερινό Σχολείο Φυσικών Επιστημών Παραμυθιάς | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: Υλοποιείται το 2ο Θερινό Σχολείο Φυσικών Επιστημών Παραμυθιάς

Υλοποιείται το 2ο Θερινό Σχολείο Φυσικών Επιστημών Παραμυθιάς
Σας ενημερώνουμε για την υλοποίηση του 2ου Θερινού Σχολείου Φυσικών Επιστημών Παραμυθιάς με θέμα: «Επιστήμες της Γης και του Διαστήματος στον Δήμο Σουλίου και στη Θεσπρωτία»
Το 2ο Θερινό Σχολείο Φυσικών Επιστημών Παραμυθιάς, το οποίο έχει θέμα «Επιστήμες της Γης και του Διαστήματος στον Δήμο Σουλίου και στη Θεσπρωτία» και τελεί υπό τη αιγίδα του Δήμου Σουλίου, θα υλοποιηθεί σε συν-διοργάνωση με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών (ΕΕΦ) και την πρώην Σχολική Σύμβουλο Φυσικών Επιστημών Περιφέρειας Ηπείρου κα Αλεξάνδρα Σούλη. 

Το Θερινό Σχολείο υποστηρίζεται από τη Δ/νση ΔΕ Ν. Θεσπρωτίας και θα λάβει χώρα στις 30/08/2017-03/09/2017 στην Παραμυθιά στο χώρο του θεάτρου Καρκαμίσι και στα εργαστήρια Φυσικών Επιστημών και Πληροφορικής των ΓΕΛ και Γυμνασίου Παραμυθιάς.

Γενικός σκοπός του Θερινού Σχολείου είναι η διδασκαλία των φυσικών επιστημών να καταστήσει ικανούς τους μαθητές να εκτιμούν το φυσικό κόσμο και τις μεταβολές τις οποίες η ανθρώπινη δραστηριότητα επιφέρει σε αυτόν και να συμβάλλουν στη λήψη αποφάσεων χρησιμοποιώντας την επιστημονική γνώση, αναγνωρίζοντας ερωτήματα και εξάγοντας συμπεράσματα που βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα.

Στόχοι του Θερινού Σχολείου είναι οι μαθητές να μελετούν και αξιολογούν τα δεδομένα τα οποία συνέλεξαν από την παρατήρηση και την πειραματική διαδικασία, να χρησιμοποιούν την επιστημονική γνώση και μέθοδο καθώς και τις έννοιες που τις περιέχουν και να εφαρμόζουν τις γνώσεις στις ανθρώπινες δραστηριότητες.

Στο Θερινό Σχολείο της Παραμυθιάς, θα συμμετάσχουν μαθητές από το Δήμο Σουλίου, τη Θεσπρωτία και την υπόλοιπη Ελλάδα, απόφοιτοι Γ΄ τάξης Γυμνασίου και των Α΄ και Β΄ τάξεων Λυκείου σχολικού έτους 2016-17 και θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών δασκάλων και ειδικών επιστημόνων.

epirusonline.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Υλοποιείται το 2ο Θερινό Σχολείο Φυσικών Επιστημών Παραμυθιάς
Epirusblog Gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 4033951066887587853
Σχόλια
item