Χρυσογόνος: Ο πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί για έσοδα 1 δισ. ευρώ από τη φοροδιαφυγή- Πρέπει να υπάρξει πρόοδος Χρυσογόνος: Ο πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί για έσοδα 1 δισ. ευρώ από τη φοροδιαφυγή- Πρέπει να υπάρξει πρόοδος | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Χρυσογόνος: Ο πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί για έσοδα 1 δισ. ευρώ από τη φοροδιαφυγή- Πρέπει να υπάρξει πρόοδος

Χρυσογόνος: Ο πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί για έσοδα 1 δισ. ευρώ από τη φοροδιαφυγή- Πρέπει να υπάρξει πρόοδος
Η χώρα έχει τεράστια προβλήματα και αυτά θα έπρεπε να συζητούν οι πολιτικές δυνάμεις επεσήμανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος σχολιάζοντας την αντιπαράθεση για το θέμα της Εσθονίας.
«Να σοβαρευτούμε λίγο να δείξουμε ότι ωριμάσαμε, να δούμε πως θα ανορθώσουμε την οικονομία μας, έχουμε φυγή των νέων στο εξωτερικό, υπογεννητικότητα» υπογράμμισε, μιλώντας στον Σκάι.
Ο κ. Χρυσόγονος υπενθύμισε ότι ο πρωθυπουργός ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη ΔΕΘ είχε δεσμευτεί ότι θα βρει έσοδα άνω των 1 δισεκ. ευρώ ετησίως από τη φοροδιαφυγή.
«Πρέπει να υπάρξει ταχεία πρόοδος στο θέμα αυτό... Έχει απορροφηθεί ενδεχομένως η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και θα έπρεπε να ασχοληθεί και με αυτά τα καίρια θέματα για να εξορθολογιστεί η λειτουργία των δημόσιων οικονομικών.
Ο κ. Χρυσόγονος δήλωσε ότι η ετυμηγορία του λαού τον Ιανουάριου του 2015 ήταν διαπραγματευτικό όπλο, αλλά υπήρξε μαξιμαλιστική προσέγγιση που στοίχισε στη χώρα. «Όχι τόσο όσο λέει η αντιπολίτευση, γύρω στα 15 με 20 δισεκ. ευρώ όσον αφορά τις τράπεζες» διευκρίνισε.
Αναφερόμενος στο θέμα της Εσθονίας, εξέφρασε την  άποψη ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να βρει αναλογία στην ιμπεριαλιστική συμπεριφορά του Στάλιν με τη σημερινή συμπεριφορά της Άγκυρας.
«Η Εσθονία πράγματι είχε υποστεί εισβολή του Ερυθρού Στρατού το 1940, όχι στο όνομα μιας κομμουνιστικής ιδεολογίας, αλλά προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων μια γεωπολιτικής δύναμης με ιμπεριαλιστικά κίνητρα στη λογική του ζωτικού χώρου» τόνισε.
Για την απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης να μην παραστεί στο συνέδριο ο Κώστας Χρυσόγονος δήλωσε ότι «έχει την απόψή του, ο κάθε άνθρωπος έχει την απόψή του» διευκρινίζοντας ότι ο ίδιος δεν έχει όλα τα στοιχεία για να αναφέρει τι θα έκανε στη θέση του κ. Κοντονή.

Epirusblog Gr
5 of 5
Χρυσογόνος: Ο πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί για έσοδα 1 δισ. ευρώ από τη φοροδιαφυγή- Πρέπει να υπάρξει πρόοδος
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 5854747012916942302
Σχόλια
item