Έτοιμοι 11 από τους 13 σταθμούς του Μετρό Θεσσαλονίκης

Έτοιμοι 11 από τους 13 σταθμούς του Μετρό Θεσσαλονίκης
Το μετρό ξεκίνησε, προχωράει και τελειώνει, η Θεσσαλονίκη θα έχει και μετρό και λεωφορεία δημοσίου χαρακτήρα σύντομα, τόνισε ο πρόεδρος της «Αττικό Μετρό» Γιάννης Μυλόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».
«Οι σήραγγες του μετρό Θεσσαλονίκης έχουν πλήρως ολοκληρωθεί και οι 11 από τους 13 σταθμούς έχουν πλήρως ολοκληρωθεί κατασκευαστικά σε ό,τι αφορά τα έργα πολιτικού μηχανικού. 
Σε δύο χρόνια από σήμερα το μετρό θα αρχίσει να τρέχει δοκιμαστικά στις ράγες των σηράγγων της πόλης" υπογράμμισε ο κ. Μυλόπουλος, τονίζοντας πως "τελείωσαν οι σήραγγες της Θεσσαλονίκης και ο μετροπόντικας έχει φθάσει ήδη μέχρι την Αρετσού και στο τέλος του 2018 θα ολοκληρωθεί και η γραμμή της Καλαμαριάς».
Το πρώτο από τα βαγόνια που θα τρέχουν σε λίγα χρόνια στις ράγες του Μετρό Θεσσαλονίκης, βρίσκεται στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Οι επισκέπτες της 82ης ΔΕΘ, η οποία θα ανοίξει τις πύλες της στις 9 Σεπτεμβρίου, θα έχουν την ευκαιρία να το δουν από κοντά.
Σύμφωνα με τον κ. Μυλόπουλο, πρόκειται για ένα υπερσύγχρονης τεχνολογίας, χωρίς οδηγό, βαγόνι, που θα κυκλοφορήσει δοκιμαστικά το 2019 και εμπορικά το 2020, οπότε και θα ξεκινήσει η λειτουργία του Μετρό, στη Θεσσαλονίκη.
«Φέτος, που έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος των έργων του μετρό έγινε και η παραγγελία των βαγονιών» τόνισε, επισημαίνοντας πως για λόγους επίδειξης, το πρώτο βαγόνι θα βρίσκεται στην 82η ΔΕΘ.
epirusblog.gr
5 of 5
Έτοιμοι 11 από τους 13 σταθμούς του Μετρό Θεσσαλονίκης
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 5014361119751330075
item