10 λόγοι για να κάνεις διάλειμμα από το αλκοόλ 10 λόγοι για να κάνεις διάλειμμα από το αλκοόλ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

10 λόγοι για να κάνεις διάλειμμα από το αλκοόλ

10 λόγοι για να κάνεις διάλειμμα από το αλκοόλ

Αν κάθε μέρα συνηθίζεις να πίνεις ένα ποτό μετά τη δουλειά, ένα δεύτερο αργά το βράδυ και, κάπου ενδιάμεσα, κατεβάζεις και κάνα δυο...κουτάκια μπίρας σαν αναψυκτικό, μάθε πως επί ένα ολόκληρο χρόνο το συκώτι σου υποχρεώθηκε να φιλτράρει πάνω από 60 μπουκάλια σκληρών ποτών και σχεδόν 720 κουτάκια μπίρας. 

Στην πραγματικότητα, καταναλώνοντας αυτήν την «κάβα» σε διάστημα δώδεκα μηνών κανείς δεν θα σε χαρακτήριζε αλκοολικό, ωστόσο η ποσότητα οινοπνεύματος που μπήκε στον οργανισμό σου είναι τεράστια.

Αν φλερτάρεις με την ιδέα να κάνεις ένα διάλειμμα από το ποτό στις διακοπές σου, εδώ είναι 10 λόγοι που θα σου δώσουν το ψυχικό εφόδιο να την εφαρμόσεις.

1. Θα είσαι καλύτερος μπαμπάς και σύζυγος
Με ένα κεφάλι διαρκώς ζαβλακωμένο (η κατανάλωση αλκοόλ κάτω από τον ήλιο της παραλίας πολλαπλασιάζει την ταχύτητα και το εύρος της μέθης), δεν θα έχεις και πολύ διάθεση να παίξεις με τα παιδιά σου στην παραλία. Υπάρχει και χειρότερο: να μην προλάβεις ένα ατύχημα που μπορεί να τους συμβεί ενώ κολυμπούν ή σκαρφαλώνουν στα βραχάκια. Η νηφαλιότητα είναι επίσης και το μεγαλύτερο προσόν ενός καλού και πιστού συζύγου. Με δυο σφηνάκια παραπάνω, θα βλέπεις όλες τις γυναίκες, θεές.

2. Θα κάνεις κάποιες τεράστιες προσωπικές ανακαλύψεις
Η αποχή μερικών ημερών από την κατανάλωση οινοπνεύματος θα σου δώσει μια σαφή εικόνα για τον εαυτό σου και τις επιδιώξεις σου. Θα αναγνωρίσεις πολλά λάθη, θα αντιμετωπίσεις πιο εύκολα κάποια προβλήματα και οι γύρω σου θα αρχίσουν να σε υπολογίζουν -και να σε συναναστρέφονται- ξανά.

3. Θα έχεις περισσότερη ενέργεια
Το αλκοόλ διαταράσσει σοβαρά τόσο την ηρεμία, όσο και την ενεργητικότητά σου. Ακόμη και τον ύπνο σου. Στις διακοπές χρειάζεσαι αυτά τα τρία όσο τίποτε άλλο στον κόσμο, αλλιώς, τι γυρεύεις εδώ πέρα;

4. Θα δείχνεις νεότερος
Η συστηματική χρήση οινοπνευματωδών ποτών αφυδατώνει το δέρμα γεμίζοντάς το ρυτίδες, ενώ βάζει πολλά κιλά σε πρόσωπο και κοιλιά. Δεν θέλεις να κυκλοφορείς έτσι στην παραλία.

5. Θα μπορείς να φας ένα παραπάνω γλυκό
Ένα μεγάλο ποτήρι κρασί περιέχει περίπου 200 θερμίδες, κάτι που ισούται με ένα μικρό ντόνατ. Ένα μπουκάλι κρασί έχει περίπου 700 θερμίδες, το ισοδύναμο με ένα μεγάλο κομμάτι cheesecake.

6. Θα αποδειχθείς πολύ πιο κοινωνικός
Η απατηλή ευχέρεια στις δημόσιες σχέσεις που σου προσδίδει το αλκοόλ είναι πολύ πιθανό να σε οδηγήσει σε ψέματα, χοντράδες και κάθε λογής καραγκιοζιλίκια, για τα οποία θα μετανιώσεις μόλις ξεμεθύσεις. Το χειρότερο είναι ότι δεν θα τα θυμάσαι.

7. Θα σου περισσέψουν κάμποσα ευρώ στην επιστροφή
Κάνε έναν πρόχειρο υπολογισμό για τα χρήματα που δαπανά ένας λάτρης του αλκοόλ στις διακοπές και θα πέσεις ξερός. Με 5 μόνο ποτά (και οι μπίρες μέσα) τη μέρα στα μπαρ του νησιού, ο μικρότερος λογαριασμός που θα κάνεις σε 15 μέρες μπορεί να ξεπεράσει το πεντακοσάρικο.

8. Θα υπάρχει περισσότερος ελεύθερος χώρος στον εγκέφαλό σου
Όταν είσαι νηφάλιος ο εγκέφαλός σου μπορεί να δέχεται εκατομμύρια πληροφορίες και να τις αναλύει σωστά. Με τρία ποτά, η ικανότητα υποδοχής πληροφοριών μειώνεται στο μισό, η δε ανάλυση και η σωστή κρίση πέφτει στον πάτο. Σκέψου το: οδήγηση αυτοκινήτου, γουρούνας ή σκάφους, αναρρίχηση σε βράχια, παρεξήγηση σε μπαρ...

9. Θα βιώνεις λιγότερα δράματα
Εκτός από τα προβλήματα συμπεριφοράς, το αλκοόλ προξενεί και φυσικούς πόνους στο σώμα σου για ώρες μετά -πονοκέφαλος, στομαχόπονος, κράμπες, γενική αδιαθεσία. Υπάρχει και το ζήτημα των συναισθηματικών μεταπτώσεων: ένα γερό hangover δημιουργεί θυμό και θλίψη ταυτόχρονα, άγχος, κατήφεια, αρνητικότητα. Για πάνω από 24 ώρες.

10. Θα μάθεις τι σημαίνει αληθινό ζεν διακοπών
Το ξεκαθάρισμα των μπερδεμένων σκέψεων, η ανακάλυψη μιας νέας επαγγελματικής διεξόδου που δεν είχες ποτέ σκεφτεί, ακόμη και η ξέγνοιαστη ονειροπόληση ή ο θεραπευτικός διαλογισμός δεν μπορούν να επιτευχθούν με ένα μυαλό βουτηγμένο στην αιθυλική αλκοόλη. Έχεις μόνο λίγες μέρες διακοπών για να εκμεταλλευτείς όλα αυτά. Μείνε νηφάλιος ώστε να τα απολαύσεις.


Πηγή
Epirusblog Gr
5 of 5
10 λόγοι για να κάνεις διάλειμμα από το αλκοόλ
Epirusblog Gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 4757921764633967443
Σχόλια
item