Πρέβεζα: 10ο αντάμωμα Σαρακατσαναίων στα "χειμαδιά" - Στα Φλάμπουρα Πρέβεζα: 10ο αντάμωμα Σαρακατσαναίων στα "χειμαδιά" - Στα Φλάμπουρα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: 10ο αντάμωμα Σαρακατσαναίων στα "χειμαδιά" - Στα Φλάμπουρα

Πρέβεζα: 10ο αντάμωμα Σαρακατσαναίων στα "χειμαδιά" - Στα Φλάμπουρα
Το 10ο αντάμωμα Σαρακατσαναίων Ηπείρου στα «χειμαδιά» θα πραγματοποιηθεί φέτος το Σάββατο 19 Αυγούστου στη Σαρακατσάνικη Στάνη στα Φλάμπουρα Πρέβεζας.
Η Σαρακατσάνικη Στάνη στα «χειμαδιά», αποτελεί ένα ξεχωριστό υπαίθριο μουσειακό χώρο, πολύ κοντά στην Πρέβεζα, που δίνει τη δυνατότητα σε ντόπιους και επισκέπτες κατά τη διάρκεια του ανταμώματος να περιηγηθούν και να γνωρίσουν από κοντά τον τρόπο ζωής, τα ήθη και τα έθιμα των Σαρακατσαναίων.
Στην είσοδο της Στάνης η έκθεση φωτογραφίας και βιβλίου της Αδελφότητας των εν Αθήναις Σαρακατσαναίων Ηπείρου ζωντανεύει από το παρελθόν εικόνες και μνήμες που δεν υπάρχουν πλέον.
Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων θα φιλοξενηθεί η έκθεση ζωγραφικής ενώ από το Σύλλογο Σαρακατσαναίων Ν. Πρεβέζης θα γίνει προβολή οπτικοακουστικού υλικού των δράσεων του Συλλόγου κατά τα τελευταία 10 έτη.
Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με το καλωσόρισμα του κοινού από τους διοργανωτές. Θα ακολουθήσει η παρουσίαση παραδοσιακών εθίμων με το στόλισμα της νύφης. Θα ακολουθήσουν τα χορευτικά τμήματα των Συλλόγων Σαρακατσαναίων Ν. Πρεβέζης και του φιλοξενούμενου Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Θεσπρωτίας.
Οι μικροί επισκέπτες, όπως κάθε χρόνο, θα έχουν τη δυνατότητα να μυηθούν στην παράδοση των Σαρακατσαναίων μέσα από εικαστικές δραστηριότητες και παιχνίδια.
pamepreveza.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρέβεζα: 10ο αντάμωμα Σαρακατσαναίων στα "χειμαδιά" - Στα Φλάμπουρα
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρεβεζα 9066874468886535916
Σχόλια
item