Φόβοι για τουλάχιστον 100 νεκρούς από τον ισχυρό σεισμό στην Κίνα Φόβοι για τουλάχιστον 100 νεκρούς από τον ισχυρό σεισμό στην Κίνα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Φόβοι για τουλάχιστον 100 νεκρούς από τον ισχυρό σεισμό στην Κίνα

Φόβοι για τουλάχιστον 100 νεκρούς από τον ισχυρό σεισμό στην Κίνα

Φόβους για 100 τουλάχιστον νεκρούς από τον σεισμό μεγέθους 6,5 βαθμών που έπληξε νωρίτερα την Τρίτη, την κινεζική επαρχία Σετσουάν, εκφράζουν οι αρχές. Ο μέχρι στιγμής απολογισμός είναι τουλάχιστον πέντε νεκροί και 63 τραυματίες.

Η Εθνική Επιτροπή της Κίνας για τη Μείωση των Καταστροφών εκτίμησε ότι 100 άνθρωποι θα μπορούσαν να έχουν σκοτωθεί από την ισχυρή σεισμική δόνηση, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια μπορεί να έχουν υποστούν ζημιές ως συνέπεια του σεισμού.

Λόγω του ισχυρού σεισμού 100 τουρίστες που επισκέπτονταν ένα εθνικό πάρκο προστατευόμενο από την UNESCO στην ορεινή επαρχία φέρονται να έχουν παγιδευτεί στα συντρίμμια, με τα συνεργεία διάσωσης να έχουν σπεύσει στην περιοχή για να τους σώσουν. 

«Υπάρχουν νεκροί, αναμένουμε επιβεβαίωση», ανέφερε ένας αξιωματούχος της Σετσουάν στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA.

Είναι ενδεικτικό ότι ο σεισμός ήταν τόσο δυνατός που έγινε αισθητός στο Πεκίνο, σε απόσταση 1.200 χιλιομέτρων.

Σημειώνεται ότι ο σεισμός ήταν η δεύτερη φυσική καταστροφή που έπληξε την επαρχία Σετσουάν μέσα σε 24 ώρες. Νωρίτερα, μια κατολίσθηση που προκλήθηκε από έντονες βροχοπτώσεις σκότωσε τουλάχιστον 24 άτομα νότια του Τσενγκντού.

Epirusblog Gr
5 of 5
Φόβοι για τουλάχιστον 100 νεκρούς από τον ισχυρό σεισμό στην Κίνα
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 2807237793097418993
Σχόλια
item