Εξηγήσεις από τον Τσίπρα ζητά η ΝΔ για τις «κρυφές επαφές με τον Μαδούρο» Εξηγήσεις από τον Τσίπρα ζητά η ΝΔ για τις «κρυφές επαφές με τον Μαδούρο» | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Εξηγήσεις από τον Τσίπρα ζητά η ΝΔ για τις «κρυφές επαφές με τον Μαδούρο»

Αλέξης Τσίπρας και Νικολάς Μαδούρο στη συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη το 2015 (Andrea Bonetti / PM Handout / SOOC)

Εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό για τις σχέσεις του με τη Βενεζουέλα ζητά η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής» σύμφωνα με το οποίο το 2013 ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από το καθεστώς Μαδούρο να προσφέρει στην Ελλάδα φθηνό πετρέλαιο και διπλωματική βοήθεια ώστε να υποστηριχθεί ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, επικαλούμενο πρώην υπουργό της Βενεζουέλας, ο κ. Τσίπρας και ο Νίκος Παππάς μετέβησαν τον Ιούλιο του 2013 στη Μόσχα για μυστική συνάντηση με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, αν και τελικά συναντήθηκαν απλώς με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του και τον υπουργό ευρωπαϊκών υποθέσεων.

Στις επαφές με τους «τσαβίστας» ο κ. Τσίπρας φέρεται να ζήτησε από τη Βενεζουέλα να τροφοδοτήσει την Ελλάδα με φθηνό ή δωρεάν πετρέλαιο σε περίπτωση Grexit – δηλαδή να προσφέρει σε τυχόν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την ίδια βοήθεια που προσφέρει επί χρόνια στην Κούβα.

Ο κ. Τσίπρας φέρεται να ζήτησε παράλληλα από το καθεστώς Μαδούρο να μεσολαβήσει στις κυβερνήσεις της Ρωσίας και της Κίνας, ώστε να μειώσουν τις απαιτήσεις που του είχαν θέσει για να τον στηρίξουν σε περίπτωση σύγκρουσης με την ευρωζώνη.

Υπενθυμίζεται ότι ένα μήνα αργότερα ο κ. Παππάς ταξίδεψε προσωπικά στη Βενεζουέλα, συνοδευόμενος από τον κύπριο δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου, χρησιμοποιώντας το ιδιωτικό αεροσκάφος του αμφιλεγόμενου λιβανέζου επιχειρηματία Μαχέντ Χαλίλ.

Σε ανακοίνωσή της, η ΝΔ τονίζει ότι ο κ. Τσίπρας οφείλει να αποδεχτεί άμεσα τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το ταξίδι Παππά στη Βενεζουέλα.

Τονίζει δε πως ο κ. Τσίπρας έχει «υποχρέωση να ενημερώσει τους Έλληνες πολίτες» για τις επιλογές του, με δεδομένο ότι αυτοί «πληρώνουν το μάρμαρο των πολιτικών επιλογών του και της παροιμιώδους ανικανότητας του».

Η ΝΔ σημειώνει αιχμηρά πως το δημοσίευμα για τη Βενεζουέλα «έρχεται να συμπληρώσει τα όσα έχουν υποστηρίξει τις τελευταίες ημέρες οι κύριου Λαφαζάνης, Στρατούλης και Βαρουφάκης και εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον κ. Τσίπρα, που δεν μπορεί να κρύβεται άλλο».
Epirusblog Gr
5 of 5
Εξηγήσεις από τον Τσίπρα ζητά η ΝΔ για τις «κρυφές επαφές με τον Μαδούρο»
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 8668314824039647661
Σχόλια
item