Θεσσαλονίκη: Οριστικό τέλος στις ανεξέλεγκτες χρεώσεις των ταξί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» Θεσσαλονίκη: Οριστικό τέλος στις ανεξέλεγκτες χρεώσεις των ταξί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Οριστικό τέλος στις ανεξέλεγκτες χρεώσεις των ταξί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Θεσσαλονίκη: Οριστικό τέλος στις ανεξέλεγκτες χρεώσεις των ταξί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Με απόφαση Σπίρτζη καθορίζεται σταθερό κόμιστρο προς και από το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, το κόμιστρο καθορίζεται στο ποσό των 20 ευρώ (τιμολόγιο 1) και στο ποσό των 28 ευρώ (τιμολόγιο 2 για τις ώρες μεταξύ 00:00 έως και τις 5:00).
Με την εν λόγω υπουργική απόφαση μπαίνει οριστικό τέλος στις ανεξέλεγκτες χρεώσεις και στην άγνοια των επιβατών για το ποσό χρέωσης, ανεξάρτητα από τη διαδρομή που θα ακολουθήσει ο οδηγός ταξί, την κίνηση που θα υπάρχει στο οδικό δίκτυο και βεβαίως τις αποσκευές που φέρει κάθε φορά ο επιβάτης. 
«Ο καθορισμός συγκεκριμένου κομίστρου βάζει επίσης οριστικό τέλος στα φαινόμενα ενδεχόμενων υπερχρεώσεων τα οποία αποτελούσαν συχνό φαινόμενο στην πόλη της Θεσσαλονίκης», επισημαίνει το υπουργείο Μεταφορών σε ανακοίνωσή του.
Στην απόφαση που υπέγραψε ο υπουργό Μεταφορών, καταγράφονται λεπτομερώς οι διαδρομές που αφορούν την καταβολή του εν λόγω σταθερού κομίστρου. 
Συγκεκριμένα, οι προαναφερθείσες χρεώσεις, αφορούν τις διαδρομές που εκτελούνται με σημείο έναρξης τον Διεθνή Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» και σημείο λήξης, οποιοδήποτε σημείο στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, η οποία οριοθετείται ως εξής: 
Από το Λευκό Πύργο, τις οδούς Νικολάου Γερμανού-Αγγελάκη-Εθνικής Αμύνης-Ολυμπιάδος, την Παλαιά Λαχαναγορά, την οδό Λαγκαδά, την Πλατεία Δημοκρατίας, τις οδούς 26ης Οκτωβρίου-Καρατάσου-Ναυάρχου Κουντουριώτου - Λεωφόρου Νίκης. Και βεβαίως, συμπεριλαμβάνεται και η αντίστροφη διαδρομή.
Στα δρομολόγια των επιβατών τα οποία συμπίπτουν χρονικά με την αλλαγή του τιμολογίου, θα ισχύει το τιμολόγιο της ώρας λήξης της διαδρομής.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Epirusblog Gr
5 of 5
Θεσσαλονίκη: Οριστικό τέλος στις ανεξέλεγκτες χρεώσεις των ταξί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Epirusblog Gr
5 of 5
κοινωνία 5123248576396563062
Σχόλια
item