Γιάννενα: Στόχος η ανάδειξη της συλλογής τυπογραφίας Γιάννενα: Στόχος η ανάδειξη της συλλογής τυπογραφίας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Στόχος η ανάδειξη της συλλογής τυπογραφίας

Γιάννενα: Στόχος η ανάδειξη της συλλογής τυπογραφίας

Θερινό εργαστήριο γραφικών τεχνών διοργανώνει από την Κυριακή έως τις 16 Ιουλίου το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με συνδιοργανωτές την Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών (HEL.GR.A.MED) και το Σωματείο Επαγγελματιών Μεταξοτυπών Ελλάδος (Σ.Ε.Μ.Ε).

Το περιεχόμενο του θερινού εργαστηρίου, επιστημονικός υπεύθυνος του οποίου έχει οριστεί ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Φιλολογίας Σταμάτης Μερσινιάς, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα αντικείμενα της τυπογραφίας, της μεταξοτυπίας, της χαρακτικής, της επιστήμης και τεχνολογίας μελανιών και της βιβλιοδεσίας.

Απευθύνεται σε φοιτητές και πτυχιούχους καλών και εφαρμοσμένων τεχνών, ιστορικών της τέχνης, συντηρητές αρχαιοτήτων και έργων τέχνης, τεχνολόγους γραφικών τεχνών, γραφίστες, τεχνολόγους υλικών και κάθε άλλο ενδιαφερόμενο.
Σκοπός του θερινού σχολείου είναι η ανάδειξη της συλλογής τυπογραφίας του πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο διεπιστημονικό σημείο επαφής τεχνών, γραμμάτων, πολιτισμού, τεχνολογιών και επιστημών, γύρω από το οποίο μπορούν να επιτευχθούν ευρύτερες ενδοακαδημαϊκές συγκλίσεις και συνεργασίες.
Η τελετή έναρξης θα γίνει τη Δευτέρα 10 Ιουλίου, στις 9.30 το πρωί, στο Συνεδριακό Κέντρο «Κάρολος Παπούλιας». 
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ
Παράλληλα με το θερινό εργαστήρι, θα λειτουργήσει έκθεση για την Ιστορία της Γραφής υπό την επιμέλεια του δρ. Άγγελου Ζάννη, καθώς και έκθεση αντιτύπων υπό την επιμέλεια των Κωνσταντίνου Αράπη και Ελένης Κατσαρού (Συλλογή Γύζη), Χριστόδουλου Γκαλτέμη (Χαρακτική) και Φοντίνας Λομβαρδιά (Μεταξοτυπία) ως εξής:
1. Οι μήτρες των χαλκογραφιών του Ν. Γύζη για τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα αντίτυπά τους.
2. Αντίτυπα έργων των σπουδαστών του εργαστηρίου Χαρακτικής της Σχολής Καλών Τεχνών του πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
3. Αντίγραφα έργων των σπουδαστών του Εργαστηρίου Μεταξοτυπίας της Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών του ΤΕΙ Αθήνας.
4. Αντίτυπα έργων τέχνης γνωστών καλλιτεχνών μεταξοτυπικής αναπαραγωγής του Άγγελου Λομβαρδιά.
5. Αντίτυπο φωτογραφικής σύνθεσης του Σ. Πάσχου μεταξοτυπικής αναπαραγωγής του Α. Τσιγώνια.
6. Αντίτυπα χαρακτικών της Β. Μπούρη.
agon.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Στόχος η ανάδειξη της συλλογής τυπογραφίας
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 606285468304948205
Σχόλια
item