Σπάνε και φεύγουν: «Θύελλα» για τον Ρουβίκωνα στη Βουλή, νέα επίθεση σε ΗΣΑΠ

Σπάνε και φεύγουν: «Θύελλα» για τον Ρουβίκωνα στη Βουλή, νέα επίθεση σε ΗΣΑΠ

Ουδείς από τους αναρχικούς του Ρουβίκωνα κρατήθηκε, έπειτα από συνεννόηση Τόσκα-Βούτση - Ενώ τους μετέφεραν στη ΓΑΔΑ, οι αστυνομικοί έλαβαν τηλεφώνημα να τους επιστρέψουν στη Βουλή! 

Ομάδα αγνώστων εισέβαλε το βράδυ της Τετάρτης στον σταθμό του ηλεκτρικού στον Περισσό και με βαριοπούλες και ρόπαλα έσπασε ακυρωτικά μηχανήματα.

Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες, μια γυναίκα πλησίασε τον φύλακα του σταθμού ζητώντας του να μην αντιδράσει ενώ η ομάδα, των περίπου 15 ατόμων, έσπαγε τα ακυρωτικά.

Οι δράστες που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, διέφυγαν προτού φτάσει η αστυνομία.

Το  περιστατικό έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες περιστατικά βανδαλισμών σε σταθμούς του μετρό και σε λεωφορεία. Στόχος των δραστών, είναι συνήθως ο νέος, υπερσύγχρονος εξοπλισμός, που έδω και μήνες έχει τοποθετηθεί προκειμένου να εξυπηρετήσει το ηλεκτρονικό εισιτήριο, ο οποίος έχει ήδη επιδιορθωθεί πολλάκις, πριν ακόμη τεθεί σε λειτουργία.

Λίγες ώρες πριν είχε σημειωθεί και η εισβολή του Ρουβίκωνα στο προαύλιο της Βουλής για την υπόθεση της Ηριάννας. Περίπου 30 άτομα, μέλη της αναρχικής ομάδας, αιφνιδίασαν τους αστυνομικούς που βρίσκονται στην πλευρά της Βασιλίσσης Σοφίας και τρέχοντας έφτασαν μέχρι την είσοδο της Βουλής. 


Ανενόχλητοι ανέβηκαν στο περιστύλιο και άνοιξαν το πανό τους, με τους αστυνομικούς να τους παρακολουθούν ως απλοί θεατές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατάφεραν να εισβάλουν την ώρα που άνοιξε η μπάρα για να περάσει το αυτοκίνητο του κ. Χουλιαράκη. Τα μέλη της αναρχικής ομάδας φώναξαν συνθήματα όπως «Λευτεριά στην Ηριάννα» και έριξαν τρικάκια για την απελευθέρωσή της. 

Η αστυνομία συνέλαβε αρχικά κάποια άτομα, τα οποίο όμως στην συνέχεια, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από συνεννόηση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα αφέθηκαν ελεύθερα! Μάλιστα την ώρα που μεταφέρονταν με περιπολικά στη ΓΑΔΑ, έγινε τηλεφώνημα στους αστυνομικούς και τους δόθηκε εντολή να επιστρέψουν τους αναρχικούς στη Βουλή!

Το παρασκήνιο της απελευθέρωσης


Οπως αποκαλύπτει η «Καθημερινή», ο επικεφαλής διμοιρίας των ΥΜΕΤ που ήταν στο Σύνταγμα μόλις έμαθε για την εισβολή ρώτησε το κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ αν επιθυμεί συλλήψεις, για να λάβει λίγο αργότερα θετική απάντηση. «Εχω εγκλωβίσει τα άτομα» διαβίβασε ο διμοιρίτης στο κέντρο. 


Η απάντηση ήταν: «Στέλνουμε περιπολικά για να τους παραλάβουν». Αφού αυτό έγινε όμως, στη διάρκεια της διαδρομής γνωστοποιήθηκε ότι ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ζήτησε να μη γίνουν προσαγωγές. 

«Είναι εντολή της ΓΑΔΑ να γίνουν προσαγωγές, παρακαλώ αναμείνατε» ακούστηκε στον ασύρματο. Λίγο αργότερα η ΓΑΔΑ επανήλθε: «Καλώς, ας γίνει καταγραφή των 16 αναρχικών και ας αφεθούν ελεύθεροι» και τα περιπολικά διατάχθηκαν να επιστρέψουν τους... παραλίγο προσαχθέντες στη Βουλή. Το γεγονός προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, στους κόλπους της ΕΛΑΣ επικρατεί αναστάτωση για τις πολιτικές παρεμβάσεις και για το κλίμα που δημιουργείται στην κοινή γνώμη για την αστυνομία. Οπως επισημαίνουν αξιωματικοί: «Εμείς συνεχώς του συλλαμβάνουμε, αλλά λόγω του ότι πρόκειται για πλημμελήματα δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω».
epirusblog.gr
5 of 5
Σπάνε και φεύγουν: «Θύελλα» για τον Ρουβίκωνα στη Βουλή, νέα επίθεση σε ΗΣΑΠ
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 5666750055112126052
item