Θεσπρωτία: Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στην κατασκήνωση Σαγιάδας - Καταγγελία της Ταξικής Πορείας

Θεσπρωτία: Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στην κατασκήνωση Σαγιάδας - Καταγγελία της Ταξικής Πορείας
Ανακοίνωση – Καταγγελία της Ταξικής Πορείας 

Ο αγώνας για δουλειά με δικαιώματα μας αφορά όλους! 

Στεκόμαστε στο πλευρό εργαζόμενης στη μαθητική κατασκήνωση της Σαγιάδας και σε κάθε εργαζόμενο που διεκδικεί τα δεδουλευμένα του, την τήρηση των όρων της σύμβασής του, τα δικαιώματά του καθώς και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας 

Η εργαζόμενη απευθύνθηκε στο σύλλογο εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και στο σύλλογο εργαζομένων ΟΤΑ με επιστολή της, γνωστοποιώντας ότι η ίδια -όπως και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι της κατασκήνωσης- δουλεύει 8 ώρες επί 7 μέρες την εβδομάδα αντί για 6 μέρες την εβδομάδα και συνολικά 40 ώρες.
 
Η σύμβασή της εκτός από το ωράριο αναφέρει ότι η πληρωμή θα γίνεται τις πρώτες μέρες του μήνα, όμως τα δεδουλευμένα καθυστερούν με διάφορες δικαιολογίες, με αποτέλεσμα να αδυνατεί να καλύψει τα έξοδα μετακίνησής της και διαβίωσης της οικογένειάς της (μονογονεϊκή με 2 παιδιά εκ των οποίων το ένα δεν της αναγνωρίζεται επειδή έκλεισε τα 18 τον Μάιο όντας μαθητής τρίτης λυκείου)!

Όταν διαμαρτυρήθηκε για όλα αυτά, λοιδορήθηκε, συκοφαντήθηκε και δέχτηκε προσωπικές επιθέσεις. 

Η συγκεκριμένη εργαζόμενη δεν είναι βέβαια η μόνη που βιώνει παρόμοιες καταστάσεις στην εργασία της.
 
Είναι μία από τους χιλιάδες συμβασιούχους στα οχτάμηνα που αναγκάστηκε να αναζητήσει εργασία καλοκαιρινή μιας και η οκτάμηνη σύμβασή της αναστέλλεται το καλοκαίρι λόγω κλειστής υπηρεσίας. 

Είναι μία από τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους που βιώνουν την ανεργία και την ελαστική και απλήρωτη εργασία, που αναγκάζονται να υπογράφουν συμβάσεις του ενός μήνα ή των λίγων ημερών ή και ωρών ακόμα, που καλούνται να ζήσουν με άθλιους μισθούς, που κυνηγάν το μεροκάματο και βρίσκονται αντιμέτωποι με τον εκφοβισμό και την τρομοκρατία όταν τολμούν να ζητήσουν όσα δικαιούνται. 

Η άγρια εκμετάλλευση και η εξαθλίωση, ο εργασιακός μεσαίωνας που θέλουν να επιβάλλουν εργοδοσία, κυβέρνηση και ΕΕ -ΔΝΤ, με τους αντεργατικούς νόμους και την τρομοκρατία σε ημερήσια διάταξη, πρέπει να βρουν απέναντί τους την οργάνωση και την αντίσταση των εργαζομένων. 

Η ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ καλεί τους εργαζόμενους να μην σιωπούν. Ο μόνος δρόμος που έχουν είναι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να δημιουργήσουν εστίες αντίστασης και διεκδίκησης , να απευθυνθούν στα σωματεία τους, να οργανωθούν και να παλέψουν για το δίκιο τους. 

ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟ
ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ 

thespro.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στην κατασκήνωση Σαγιάδας - Καταγγελία της Ταξικής Πορείας
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 7512388270332892849
item