Φορολογικό «σαφάρι» στα νησιά Φορολογικό «σαφάρι» στα νησιά | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Φορολογικό «σαφάρι» στα νησιά

Φορολογικό «σαφάρι» στα νησιά
Φορολογικό «σαφάρι» στα νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα έχουν ξεκινήσει οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων με τα «λουκέτα» και τα πρόστιμα να πέφτουν βροχή, κυρίως σε μπαρ και εστιατόρια που δεν κόβουν αποδείξεις, ύστερα από εντολή του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή.
Σύμφωνα με τον ίδιο, θα γίνουν 40.000 έλεγχοι σε ολόκληρη τη χώρα, με περίπου 14.500 ελέγχους μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου στα νησιά του Αιγαίου (στο πλαίσιο του προγράμματος «Αιγαίο-Αργοσαρωνικός»).
Οι έλεγχοι έχουν εντοπίσει ήδη πλήθος παραβάσεων με τον διοικητή της ΑΑΔΕ να εκτιμά ότι πανελλαδικά η παραβατικότητα φτάνει στο 20%-40%.
Ενδεικτικά, τις προηγούμενες μέρες, σε μπαρ στο Πόρτο Χέλι δεν είχαν εκδοθεί 60 αποδείξεις και για τον λόγο αυτόν επιβλήθηκε κλείσιμο του καταστήματος για 48 ώρες. Για 48 ώρες κλείνει και ταβέρνα στη Χώρα της Ίου που δεν είχε εκδώσει 13 αποδείξεις.
Σε μπαρ στη Μύκονο ελεγκτές υποδύθηκαν τους πελάτες και σε έλεγχο 15 τραπεζιών δεν βρήκαν ούτε μια απόδειξη, με αποτέλεσμα να βάλουν 48ωρο «λουκέτο» και να επιβάλουν τα ανάλογα πρόστιμα. Στη Σέριφο ζευγάρι ελεγκτών πήγαν για ποτό σε μπαρ-εστιατόριο αλλά ενώ πήραν ό,τι παρήγγειλαν οι υπεύθυνοι «ξέχασαν» να τους δώσουν τις αντίστοιχες αποδείξεις με αποτέλεσμα να μπει και σε αυτή την περίπτωση λουκέτο για δύο ημέρες.
Στη Νάξο ελεγκτές υποδυόμενοι τους τουρίστες μπήκαν σε φούρνο και αγόρασαν ψωμιά, τυρόπιτες, γάλατα και άλλα προϊόντα χωρίς να λάβουν καμία απόδειξη με αποτέλεσμα κι εκεί το «λουκέτο».
Η μεθοδολογία των ελεγκτών είναι παρόμοια με πέρυσι, χρησιμοποιούν δηλαδή αιφνιδιαστικούς ελέγχους εκτός χωρικής αρμοδιότητας.
Σημειώνεται ότι τις επόμενες μέρες αναμένεται να δημοσιευτεί και στο ΦΕΚ η απόφαση για την εφαρμογή των νέων ποινών σε περίπτωση υποτροπής, δηλαδή των 96 ωρών και των 10 ημερών, για τα «λουκέτα».
Epirusblog Gr
5 of 5
Φορολογικό «σαφάρι» στα νησιά
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 6854991210527016234
Σχόλια
item