Ήπειρος: Οι συνέργειες έβγαλαν στο δρόμο τα ασθενοφόρα Ήπειρος: Οι συνέργειες έβγαλαν στο δρόμο τα ασθενοφόρα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ήπειρος: Οι συνέργειες έβγαλαν στο δρόμο τα ασθενοφόρα

Ήπειρος: Οι συνέργειες έβγαλαν στο δρόμο τα ασθενοφόρα

Η συνεργασία του ΕΚΑΒ με την Περιφέρεια Ηπείρου και το δήμο Ιωαννιτών – Πολύτιμη αποδεικνύεται η ενίσχυση του επιχειρησιακού προγράμματος του ΕΚΑΒ στην περιοχή. 
Στην πράξη αποδείχθηκε, για μια ακόμη φορά, το πόσο σημαντικές είναι στη δύσκολη συγκυρία που διανύει η χώρα, η συνεργασία μεταξύ φορέων.
Αυτή τη φορά, χρειάστηκε να συνεργαστούν το ΕΚΑΒ και η Περιφέρεια, προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα που υπήρχαν, ενόψει και των αυξημένων αναγκών που δημιουργούνται για το ΕΚΑΒ τους θερινούς μήνες.
Ταυτόχρονα όμως αποδεικνύεται, αυτό το χρονικό διάστημα, ιδιαίτερα σημαντική και η ενίσχυση του επιχειρησιακού προγράμματος του ΕΚΑΒ στην Ήπειρο, απόρροια της υλοποίησης ενός διαφορετικού μοντέλου στο σχεδιασμό και την κατανομή των δυνάμεων.
Η διαφορετική αυτή διαχείριση των δυνάμεων έχει άμεσα και ορατά αποτελέσματα ειδικά στην κάλυψη των αναγκών στο παραλιακό μέτωπο της Ηπείρου από την Πρέβεζα και την παραλία του Μονολιθίου, ως την Πάργα και από την Πάργα μέχρι τα Σύβοτα και την Πλαταριά.
Η αύξηση της τουριστικής κίνησης από τις αρχές Ιουλίου σε συνδυασμό με την αναμενόμενη νέα αύξηση, λόγω της παράδοσης και των τελευταίων τμημάτων της Ιόνιας Οδού κινητοποίησαν γρήγορα τα αντανακλαστικά της 7ης Περιφέρειας του ΕΚΑΒ, που σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και την κεντρική διοίκηση, σχεδίασε την κάλυψη του συνόλου των αναγκών, στο παραλιακό μέτωπο.
Έτσι, εδώ και λίγες ημέρες καλύπτονται καθημερινά με δύο επιπλέον ασθενοφόρα οι περιοχές από το Μονολίθι μέχρι την Πάργα και από την Πάργα μέχρι τα Σύβοτα και την Πλαταριά.
Για να γίνει όμως αυτό, όπως εξήγησε ο διευθυντής της 7ης Περιφέρειας του ΕΚΑΒ Β. Παπαδιώτης χρειάστηκε να εντατικοποιηθεί και η άριστη συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, που βοήθησε στο να ολοκληρωθούν οι εργασίες συντήρησης των ασθενοφόρων, που έμεναν για καιρό στα συνεργεία.
Πρόκειται συνολικά για εννέα ασθενοφόρα τα οποία έχρηζαν σοβαρών επισκευών, όμως λόγω της οικονομικής αδυναμίας της κεντρικής διοίκησης, παρέμεναν ακινητοποιημένα στα συνεργεία. 
Η Περιφέρεια Ηπείρου κατόπιν των συζητήσεων με την 7ηΠεριφέρεια και στο πλαίσιο των άριστων σχέσεων που έχουν διαμορφωθεί, ανέλαβε την κάλυψη του κόστους των επισκευαστικών εργασιών και ήδη δύο από τα εννέα ασθενοφόρα έχουν επιστρέψει στο δρόμο. 
Το ίδιο πρόκειται να γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα και για τα υπόλοιπα, όπως και για τις μοτοσικλέτες του ΕΚΑΒ, που χρησιμοποιούνται για τον αστικό ιστό των Ιωαννίνων.
«Είναι ευτυχής η συγκυρία που μπορούμε να έχουμε ένα τέτοιο επίπεδο συνεργασίας και με την Περιφέρεια Ηπείρου και τα με το δήμο Ιωαννιτών, με τον οποίο υλοποιούμε την προγραμματική σύμβαση για τη χρήση του συνεργείου και μπορούμε να αντιμετωπίζουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και τις ανάγκες που υπάρχουν το καλοκαίρι με την αύξηση της επισκεψιμότητας στην Ήπειρο», τόνισε ο κ. Παπαδιώτης.
Θετική εξέλιξη…
Εν τω μεταξύ, η 7η Περιφέρεια αναμένει την κατανομή των δεκάδων νέων ασθενοφόρων, που δώρισε στο υπ. Υγείας και το ΕΚΑΒ, το ίδρυμα Στ. Νιάρχος, με το ενδιαφέρον και τις πιέσεις να επικεντρώνονται στην κατανομή Κινητών Μονάδων, καθώς οι ανάγκες δεν καλύφθηκαν με τα 11 ασθενοφόρα που παρέλαβε η Ήπειρος πριν από ένα χρόνο.
Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα αρχίζει να αναζωπυρώνεται και μάλιστα με ιδιαίτερα θετική διάθεση και μία συζήτηση που έχει να κάνει με το ενδεχόμενο στάθμευσης ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ στο αεροδρόμιο του Ακτίου.
Το αίτημα έχει υποβληθεί εδώ και καιρό στην πολιτική ηγεσία του υπ. Υγείας και σε τοποθέτησή του στη Βουλή, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, υποστήριξε, ότι το αίτημα εξετάζεται με τη δέουσα σοβαρότητα και τον Β. Παπαδιώτη να σχολιάζει πως «δεν είναι μακριά η στιγμή, που θα δούμε ελικόπτερο του ΕΚΑΒ στο Άκτιο».
anex.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Ήπειρος: Οι συνέργειες έβγαλαν στο δρόμο τα ασθενοφόρα
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 7814760658398153138
Σχόλια
item