Γιάννενα: Επιχειρηματίες και κάτοικοι επιμένουν για τη λεωφόρο Νιάρχου Γιάννενα: Επιχειρηματίες και κάτοικοι επιμένουν για τη λεωφόρο Νιάρχου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Επιχειρηματίες και κάτοικοι επιμένουν για τη λεωφόρο Νιάρχου

Γιάννενα: Επιχειρηματίες και κάτοικοι επιμένουν για τη λεωφόρο Νιάρχου

Με τη συγκέντρωση νέων υπογραφών και νέα αιτήματα προς Περιφέρεια και Δήμο Ιωαννιτών, επανήλθαν χθες καταστηματάρχες και κάτοικοι της περιοχής της λεωφόρου Νιάρχου και των Σεισμοπλήκτων, εκφράζοντας τις αντιρρήσεις τους για την ανακατασκευή του δρόμου, καθώς θεωρούν ότι πλήττονται τα συμφέροντά τους. 

Από την Περιφέρεια ζητούν την παραλαβή της μελέτης, δηλώνοντας ότι έχουν «πρόδηλο έννομο συμφέρον», ενώ από το Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου τον ορισμό συνεδρίασης προκειμένου να ενημερωθούν οι δημοτικοί σύμβουλοι για το περιεχόμενο της μελέτης. 


Επίσης θέτουν και ζήτημα αποχαρακτηρισμού της οδού από Εθνικής σε δημοτικής, ενώ προαναγγέλλουν προσφυγή στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια κατά του έργου. Στο «δια ταύτα» επιχειρηματίες και κάτοικοι, ζητούν την κατασκευή μικρότερου δρόμου, με ανοικτές προσβάσεις προς τις επιχειρήσεις. 


«Ένας τέτοιος σχεδιασμός»  σημειώνουν οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες στο αίτημά τους  «θα λειτουργούσε ευεργετικά για όλους τους χρήστες της οδού, θα συνδύαζε αρμονικά την μετακίνηση  και την εξυπηρέτηση των παρόδιων ιδιοκτησιών, θα μείωνε το κόστος και τον χρόνο κατασκευής καθώς και το κόστος των απαλλοτριώσεων, ενώ θα είχε την αποδοχή όλης της κοινωνίας».


proinoslogos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Επιχειρηματίες και κάτοικοι επιμένουν για τη λεωφόρο Νιάρχου
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 7423417834712312313
Σχόλια
item