Γιάννενα: «Ξαναστήνεται» η Αγγειοχειρουργική Γιάννενα: «Ξαναστήνεται» η Αγγειοχειρουργική | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: «Ξαναστήνεται» η Αγγειοχειρουργική

Γιάννενα: «Ξαναστήνεται» η Αγγειοχειρουργική
Με την εκλογή του  Στυλιανού Κούτσια,  σε θέση Αναπλ. Καθηγητή Αγγειοχειρουργικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ανοίγει ο δρόμος για την επαναλειτουργία της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. 
Πριν από λίγες ημέρες ο Στυλ. Κούτσιας, αγγειοχειρουργός – αγγειολόγος εκλέχτηκε Αναπλ. Καθηγητής και η εξέλιξη αυτή θα τον οδηγήσει στη θέση της διεύθυνσης της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του ΠΓΝΙ. 
Η εξέλιξη χαρακτηρίζεται σημαντική, καθώς μετά την αποχώρηση του καθηγητή κ. Ματσάγγα από τα Ιωάννινα και τη συγκεκριμένη Κλινική, ουσιαστικά ο τομέας αυτός παρέμενε ακάλυπτος και το ΠΓΝΙ επιχειρούσε να καλύψει τις ανάγκες με επικουρικούς γιατρούς. 
Το ζητούμενο βέβαια είναι, να στελεχωθεί η Κλινική και με άλλους ιατρούς, έστω επικουρικό προσωπικό σε πρώτη φάση. 
Σύμφωνα με τον διοικητή του ΠΓΝΙ Βασίλη Τσίκαρη στόχος της διοίκησης και της 6ης ΥΠΕ είναι να «ξαναστηθεί» η Αγγειοχειρουργική Κλινική και γι’ αυτό το λόγο υπήρξε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής κ. Πασχόπουλο προ ημερών έτσι ώστε να διερευνηθούν τα περιθώρια για την περαιτέρω ενίσχυση της πανεπιστημιακής κλινικής. 
Ο κ. Κούτσιας από το Μάρτιο του 2016 ήταν Επιμελητής της νεοϊδρυθείσας Πανεπιστημιακής Αγγειοχειρουργικής Κλινικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ele.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: «Ξαναστήνεται» η Αγγειοχειρουργική
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 6615541311936194194
Σχόλια
item