Γιάννενα: Ξανά στη Βουλή το αεροδρόμιο Γιάννενα: Ξανά στη Βουλή το αεροδρόμιο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Ξανά στη Βουλή το αεροδρόμιο

Γιάννενα: Ξανά στη Βουλή το αεροδρόμιο

Επιμένει και ζητά από την κυβέρνηση να κάνει δεκτή την πρόταση της περιφέρειας Ηπείρου, του δήμου Ιωαννιτών και της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων - οι οποίο μάλιστα αναλαμβάνουν τα κόστη - για την επαναφορά των υπηρεσιών ανεφοδιασμού καυσίμων στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, με ερώτηση που επανακατέθεσε προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού και βουλευτής Β’ Αθήνας, Γιώργος Αμυράς.

«Διαφορετικά ο Κρατικός Αερολιμένας Ιωαννίνων κινδυνεύει να μετατραπεί σε αεροδρόμιο χωρίς πετούμενα αεροπλάνα. 

Δεν είναι μόνο ότι κινδυνεύει να ξεμείνει από καύσιμα καθιστώντας τον ανεφοδιασμό των αεροσκαφών αδύνατο, αλλά να εξελιχθεί και σε δεύτερο γιοφύρι της Άρτας, αφού το έργο επέκτασης κι εκσυγχρονισμού του ξεκίνησε πριν από έντεκα χρόνια και παραμένει ανολοκλήρωτο», σημείωσε χαρακτηριστικά και ζήτησε να επιταχυνθεί.

« Οι εργασίες για την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό του κτιρίου, οι οποίες έχουν «κουρευτεί» κατά πολύ σε σχέση με την αρχική μελέτη, θα πρέπει να ξεκινήσουν και να τελειώσουν με τάχιστους ρυθμούς και δυστυχώς αυτό δεν το εγγυάται η αργή ροή χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων που χρηματοδοτείται το έργο», ανέφερε, μεταξύ άλλων, και πρόσθεσε την σημασία του αεροδρομίου για την ανάπτυξη της περιοχής.

«Πώς θα αξιοποιηθεί το ασύγκριτο τουριστικό πλεονέκτημα της Ηπείρου και πως θα αυξηθούν οι αφίξεις από χώρες του εξωτερικού χωρίς ένα σύγχρονο και λειτουργικό αεροδρόμιο;», αναφέρει ο κ. Αμυράς, επισημαίνοντας την εικόνα ανάπτυξης που παρουσιάζουν σήμερα τα 14 αεροδρόμια που ανέλαβε η Fraport και αξιοποίησε τα μέγιστα. 

«Ο τουρισμός για την Ήπειρο τα τελευταία χρόνια συμβάλλει καθοριστικά στην αύξηση του τοπικού ακαθάριστου προϊόντος, καθώς όλο και περισσότεροι τουρίστες από το εσωτερικό και το εξωτερικό επισκέπτονται την περιοχή. 

Η αξιοποίηση του αεροδρομίου, που εξυπηρετεί κατά βάση την τουριστική κίνηση, δημιουργεί μεγάλα περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης του τουρισμού και κατ΄ επέκταση, της ελληνικής οικονομίας», ανέφερε ο βουλευτής.
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Ξανά στη Βουλή το αεροδρόμιο
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 6322938049803768961
Σχόλια
item