Γιάννενα: Δε θα μείνει χωρίς ιατροδικαστή η Ήπειρος Γιάννενα: Δε θα μείνει χωρίς ιατροδικαστή η Ήπειρος | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Δε θα μείνει χωρίς ιατροδικαστή η Ήπειρος

Γιάννενα: Δε θα μείνει χωρίς ιατροδικαστή η Ήπειρος

Κανένα απολύτως ζήτημα δεν υπάρχει όσον αφορά την κάλυψη της Ηπείρου από ιατροδικαστή, τονίζει ο καθηγητής Ιατροδικαστικής του πανεπιστημίου Ιωαννίνων Θεόδωρος Βουγιουκλάκης, διαψεύδοντας κατηγορηματικά ρεπορτάζ που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρη Λέων, υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στη χώρα λόγω της μη προκήρυξης νέων μόνιμων θέσεων ιατροδικαστών, ζήτημα για το οποίο ενημέρωσε σχετικά και τον πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλη Βλασταράκο. 

Ο κ. Λέων ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή στο ΕΣΥ υπάρχουν μόνο δύο μόνιμοι και έντεκα συμβασιούχοι- επικουρικοί ιατροδικαστές, ενώ πάνω από τους μισούς νομούς της χώρας δεν έχουν ούτε έναν ιατροδικαστή, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι αυτών των περιοχών να χρεώνονται με τεράστια ποσά, αλλά και ψυχολογική επιβάρυνση για τη μεταφορά των θυμάτων. 

Επίσης, είπε πως στις επτά ιατρικές σχολές των πανεπιστημίων της χώρας υπηρετούν επτά συνολικά μέλη ΔΕΠ-ιατροδικαστές. Από αυτούς δύο στην Αθήνα, τρεις στη Θεσσαλονίκη και από ένας σε Αλεξανδρούπολη και Γιάννενα. 

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, το επόμενο διάστημα, ο καθηγητής Ιατροδικαστικής στα Γιάννενα Θεόδωρος Βουγιουκλάκης θα συνταξιοδοτηθεί.

Ο κ. Βουγιουκλάκης, σε επικοινωνία του Η.Α., διέψευσε το ότι σκέφτεται τη συνταξιοδότησή του, χαρακτηρίζοντας εμμέσως πλην σαφώς υπερβολικούς τους ισχυρισμούς που προβάλλει ο κ. Λέων. 


«Δόξα τω Θεώ, στα Γιάννενα έχουμε καλές βάσεις και εκτός από εμένα, στην Ιατροδικαστική αυτή τη στιγμή έχουμε και δύο επικουρικούς γιατρούς», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ επισήμανε πως πλέον το έργο τους είναι πιο εύκολο σε σχέση με το παρελθόν, καθώς οι νέοι οδικοί άξονες επιτρέπουν τη γρήγορη μετακίνησή τους σε όλη την Ήπειρο. 

«Κάποτε χρειαζόμασταν τρεις και πλέον ώρες να πάμε και να έρθουμε στην Ηγουμενίτσα για ένα περιστατικό, ενώ πλέον ο χρόνος έχει μειωθεί στο μισό», ανέφερε.

agon.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Δε θα μείνει χωρίς ιατροδικαστή η Ήπειρος
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 1996771062801174795
Σχόλια
item