Συλλυπητήρια από τον πολιτικό κόσμο για τον θάνατο του ανθυποπυραγού Συλλυπητήρια από τον πολιτικό κόσμο για τον θάνατο του ανθυποπυραγού | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Συλλυπητήρια από τον πολιτικό κόσμο για τον θάνατο του ανθυποπυραγού

Συλλυπητήρια από τον πολιτικό κόσμο για τον θάνατο του ανθυποπυραγού
Ο 33χρονος δόκιμος ανθυποπυραγός, Αριστείδης Μουζακίτης, που είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή Άγιοι Απόστολοι στο Ζευγολατιό Κορινθίας, στις 13 Ιουλίου 2017, έχασε την μάχη για τη ζωή το πρωί της Δευτέρας, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του και ολόκληρο το Πυροσβεστικό Σώμα.
Τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του πυροσβέστη Αριστείδη Μουζακίτη εκφράζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Με ανάρτησή του στο πρωθυπουργικό λογαριασμό στο twitter, ο Αλ. Τσίπρας σημειώνει: «Συλλυπητήρια στους οικείους του Δόκιμου Ανθυποπυραγού Α. Μουζακίτη που έχασε τη ζωή του μετά από τραυματισμό εν ώρα καθήκοντος στην Κόρινθο».
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος εξέφρασε τηλεφωνικώς θερμά συλλυπητήρια στους γονείς του Δόκιμου Ανθυποπυραγού Αριστείδη Μουζακίτη, ο οποίος έχασε την ζωή του εκτελώντας με σθένος και αυταπάρνηση την αποστολή του.
Τη βαθιά θλίψη του για τον θάνατο του ανθυποπυραγού εξέφρασε με δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο ανθυποπυραγός είχε τραυματιστεί βαριά κατά την προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς στο Ζευγολατιό Κορινθίας, στις 13 Ιουλίου.
Στη δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει: «Η απώλεια ενός νέου ανθρώπου, εν ώρα καθήκοντος, θυμίζει σε όλους μας το σθένος και την αυταπάρνηση που επιδεικνύουν οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κάτω από εξαιρετικά αντίξοες και άκρως επικίνδυνες συνθήκες».
«Υποκλινόμαστε τη μνήμη του δόκιμου ανθυποπυραγού», αναφέρει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τονίζοντας την αμέριστη στήριξή του στην οικογένειά του.
Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν από λίγο από το υπουργείο, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας και η πολιτική ηγεσία εκφράζουν τη βαθιά οδύνη τους και τονίζουν: «Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με βαθιά οδύνη, εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά της στην οικογένεια του δόκιμου ανθυποπυραγού Αριστείδη Μουζακίτη, που έχασε την ζωή του στην ώρα εκτέλεσης του καθήκοντός του προς την κοινωνία.
Η αυταπάρνηση με την οποία υπηρέτησε το κοινωνικό σύνολο αποτελεί λαμπρό παράδειγμα, το οποίο οφείλουμε να υπογραμμίσουμε ακόμη και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για τους οικείους και το Πυροσβεστικό Σώμα, ως φόρο τιμής στη μνήμη ενός ανθρώπου που τίμησε την κοινωνική του αποστολή. Υποκλινόμαστε στη μνήμη του και στεκόμαστε δίπλα στην οικογένειά του και τους συναδέλφους του».
Epirusblog Gr
5 of 5
Συλλυπητήρια από τον πολιτικό κόσμο για τον θάνατο του ανθυποπυραγού
Epirusblog Gr
5 of 5
κοινωνία 7713092059976281838
Σχόλια
item