Πρέβεζα; Επιχειρηματικότητα και τουρισμός στο επίκεντρο

Πρέβεζα; Επιχειρηματικότητα και τουρισμός στο επίκεντρο

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, που το έθεσε υπό την αιγίδα του, πραγματοποιείται το 4ο τακτικό συνέδριο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών στις 27-29 Ιουλίου, στην πόλη της Πρέβεζας, στο ξενοδοχείο Margarona Royal, με συνδιοργανωτές την περιφέρεια Ηπείρου και το Επιμελητήριο Πρέβεζας. Ο κ. Παυλόπουλος, θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στο επίσημο δείπνο που θα παρατεθεί το βράδυ της Παρασκευή, 28 Ιουλίου.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών του Εξωτερικού έχει προσκαλέσει σημαντικούς ομιλητές, οι οποίοι γνωρίζουν την Ήπειρο και θα «μοιράσουν» την επιστημονική τους γνώση και εμπειρία για τις βασικές θεματικές του συνεδρίου, οι οποίες είναι η προώθηση της Ηπείρου ως τουριστικού προορισμού, η στήριξη και ενθάρρυνση της ελληνικής επιχειρηματικότητας και διασύνδεσής της στον κόσμο και η δημιουργία συνεργασιών και δικτύων μεταξύ των μελών και των οργανισμών που συνδέονται με το Π.Σ.Η.Ε., σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συμβουλίου και της οργανωτικής επιτροπής  Χρυσόστομο Δήμου. 

Η Ήπειρος διακρινόταν πάντα, και παραμένει ψηλά στο βάθρο, στα γράμματα, τις τέχνες και τον πολιτισμό. Σε αυτό το συνέδριο θα εκτεθούν έργα, στην αίθουσα «Νικόπολη» του ξενοδοχείου Margarona Royal, του ζωγράφου Γιώργου Θ. Μήτση με θέμα «Μοναστήρια, εκκλησίες, εξωκλήσια και εικονίσματα της Άνω Δερόπολης». 


Ο Γιώργος Μήτσης τιμήθηκε το 2014 από την Ακαδημία Αθηνών για το έργο του, το οποίο χαρακτηρίστηκε μεγάλης ιστορικής αξίας. Τέλος θα βραβευθούν προσωπικότητες από τον χώρο της Αυτοδιοίκησης, Παιδείας, Επιχειρηματικότητας και Κοινωνικής Προσφοράς. 

Στο συνέδριο θα μιλήσουν περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο πρόεδρος του Σωματείου «Διάζωμα» Σταύρος Μπένος, ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού και Π.Ε. Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, ο δήμαρχος Πρέβεζας Χρ. Μπαΐλης, ο πρύτανης του πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γ. Καψάλης, ο ιερολογιώτατος αρχιδιάκονος Βησσαρίων Βακάρος, από την ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας Ιωάννης Γιαμάς, ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας Γεώργιος Δόσης, η πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων, Νατάσα Μπέγκα, η επικ. Καθηγήτρια της Σχολής Καλών Τεχνών του πανεπιστημίου Βικτώρια Φερεντίνου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της γαλακτοβιομηχανίας «Καράλης Α.Ε» Κωσταντίνος Καράλης, ο διευθύνων σύμβουλος της Trek Development Ντίνος Παπαπολύζος και εκ μέρους της Ependyseis Business Consultants ο Υψηλάντης Τζούρος.


agon.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα; Επιχειρηματικότητα και τουρισμός στο επίκεντρο
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 4500113267572096987
item