Γιάννενα: Φεστιβάλ Δωδώνης- Ένα Πρωτότυπο Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Στον Αρχαιολογικό Χώρο

Γιάννενα: Φεστιβάλ Δωδώνης- Ένα Πρωτότυπο Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Στον Αρχαιολογικό Χώρο

Φεστιβάλ Δωδώνης- Ένα πρωτότυπο πρόγραμμα εκδηλώσεων στον αρχαιολογικό χώρο

Πολιτιστική επανεκκίνηση για τον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης θα αποτελέσει το 1ο Φεστιβάλ που ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα. Το Φεστιβάλ συνδιοργανώνουν ο Δήμος Δωδώνης, η Περιφέρεια Ηπείρου, το Πνευματικό Κέντρο Δωδώνης, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.


Η πρεμιέρα γίνεται με ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στον Θουκυδίδη, που θα φιλοξενηθεί στο αρχαίο θέατρο με ώρα έναρξης στις εννέα το βράδυ.


Μέσα από τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν, στόχος είναι να αποτελέσει η Αρχαία Δωδώνη σημείο αναφοράς των πολιτιστικών δρώμενων και συνάμα να αναδειχθούν μνημεία, πέραν του αρχαίου θεάτρου.


Με αφορμή την έναρξη των εκδηλώσεων, δόθηκε συνέντευξη τύπου, από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Δωδώνης Θωμά Καραπάνο, τον Πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου Γρηγόρη Γιαννάκη, την Αντιπεριφερειάρχη Γιούλα Μητροκώστα, την Προισταμένη Κλασικών Αρχαιοτήτων της Εφορείας Ιωαννίνων Βιβή Γιούνη και τον καλλιτεχνικό συντονιστή του Φεστιβάλ Βασίλη Κονταξή.


Όπως ανέφερε ο κ. Καραπάνος, το Φεστιβάλ Δωδώνης, εντάσσεται στην προσπάθεια του Δήμου να αναδείξει την πολιτιστική κληρονομιά και τον τουρισμό ως άξονες ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας.


"Στόχοι της διοργάνωσης είναι η διατήρηση του αριθμού των επισκεπτών αλλά και η δημιουργία προυποθέσεων επανάληψης της επίσκεψης. Η αύξηση της αναγνωρισιμότητας του προορισμού μεταξύ των δυνητικών επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό και η αύξηση του βαθμού εμπιστοσύνης τουριστικών πρακτόρων και γραφείων.


Θέλουμε να εξάρουμε την υποδειγματική συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε το εγχείρημα στηρίζοντάς το θερμά και έμπρακα και να ευχαριστήσουμε όλους όσους στηρίζουν οικονομικά την προσπάθεια", τόνισε ο κ. Καραπάνος.


Ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δωδώνης Γρηγόρης Γιαννάκης, επεσήμανε ότι σκοπός είναι, το Φεστιβάλ χρόνο με τον χρόνο να μεγαλώνει, να ενδυναμώνεται, να δημιουργεί νέες συνεργασίες και να αποτελέσει διεθνές γεγονός.


Την προσπάθεια του Δήμου Δωδώνης εξήρε η Προσταμένη της Υπηρεσίας Κλασικών Αρχαιοτήτων Παρασκευή Γιούνη, τονίζοντας ότι το πρόγραμμα του Φεστιβάλ διακρίνεται για την ποικιλία και την πρωτοτυπία. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι η ανάπτυξη των εκδηλώσεων στο σύνολο του αρχαιολογικού χώρου καθώς έτσι έρχεται για πρώτη φορά στο επίκεντρο το Ιερό της Δωδώνης.


Την βεβαιότητα ότι το Φεστιβάλ Δωδώνης μπορεί να αποτελέσει θεσμό, εξέφρασε η Αντιπεριφερειάρχης Γιούλα Μητροκώστα, επισημαίνοντας ότι η Περιφέρεια είναι αρωγός στην προσπάθεια αυτή όπως και σε κάθε προσπάθεια που σκοπεύει στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, του φυσικού περιβάλλοντος και την τόνωση της τοπικής οικονομίας.


Σκοπός όλων των εκδηλώσεων είναι να μετατραπεί η Δωδώνη σε μία σκηνή του κόσμου, τόνισε ο καλλιτεχνικός συντονιστής Βασίλης Κονταξής, ο οποίος παρουσίασε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.


Σημειώνεται ότι η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις θα είναι δωρεάν. Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων στο αρχαίο θέατρο, το πρωί της Δευτέρας, στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων, θα διατεθούν αριθμημένα δελτία εισόδου.


Ο Δήμος Δωδώνης ευχαριστεί τους χορηγούς που στηρίζουν οικονομικά το φεστιβάλ και είναι η "Νέα Οδός", η Energean Oil & Gas και η ΑΝΕΚ Lines.


epirus-tv-news.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Φεστιβάλ Δωδώνης- Ένα Πρωτότυπο Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Στον Αρχαιολογικό Χώρο
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8071930401860306677
item