Ταιριαστοί συνδυασμοί με μπίρα

Ταιριαστοί συνδυασμοί με μπίρα

Όταν ακούμε «μπίρα», στο μυαλό των περισσοτέρων έρχεται η εικόνα ενός ποτηριού με κιτρινωπό, διαυγές, παγωμένο περιεχόμενο, με... πλούσιο λευκό αφρό. Ενα ποτό που σερβίρεται σχεδόν ως δροσιστικό αναψυκτικό, το ποτό της παρέας.

Η μπίρα όμως, στη μακραίωνη ιστορία της, υπήρξε πάντα συνοδευτικό φαγητού. Σήμερα, με τα διαφορετικά μεταξύ τους στυλ και τις πολλές ετικέτες που κυκλοφορούν, η μπίρα δίνει απίστευτες δυνατότητες συνδυασμών, ενώ με τη δροσιστική γεύση της, που καθαρίζει την παλέτα, ταιριάζει εξαιρετικά με τις δυνατές γεύσεις ορισμένων τροφών.

Τα σαγανάκια με τυρί, αλλαντικά και αυγά, τα κεφτεδάκια καθώς και όλοι οι μεζέδες με αλλαντικά και κρεατικά θα ταιριάξουν απόλυτα με μια Bock, που είναι μεν Lager, αλλά έχει σχεδόν μαύρο χρώμα, λόγω της ποσότητας μαύρης βύνης που περιέχει.

Εκείνο που ίσως δεν γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος είναι ότι στην μπίρα βρίσκουν έναν καλό σύντροφο και τα τυριά που, συχνά-πυκνά, κονταροχτυπιούνται με το κρασί.

Με μια ποικιλία τυριών δοκιμάστε να συνδυάσετε τις μοναστηριακές Trappist, μπίρες που επαναζυμώνονται στη φιάλη. Η κυρίαρχος του καλοκαιριού μας, η φέτα, και τα εδέσματα στα οποία συμμετέχει, όπως τυρόπιτες, σαγανάκια, γεμιστά λαχανικά και χίλια τόσα ακόμη, τα πάνε πάντα περίφημα με μια κλασική Lager, όπως άλλωστε και όλα τα καλοκαιρινά τηγανητά λαχανικά.

Ένα από τα κύρια συστατικά της μπίρας είναι η μαγιά. Έτσι, ταιριάζει περίφημα -ιδανικά, θα έλεγα- με φαγητά που περιέχουν επίσης μαγιά: πίτσες, φοκάτσιες, μπρουσκέτες και πεϊνιρλί τρελαίνονται για μπίρα, όπως και όλα τα αμυλώδη γενικότερα, ειδικά μάλιστα για τις σταρένιες Weiss με το θολό χρώμα.

Τα μεζεδάκια με θαλασσινά αγαπούν την πικράδα των Pils, αλλά τα ωμά όστρακα θα ενθουσιαστούν με μια μαύρη ιρλανδέζικη Stout, ακολουθώντας τις συνήθειες των Ιρλανδών ψαράδων, οι οποίοι, μετά το ψάρεμα, τρώνε στρείδια με μαύρη μπίρα στην παραλία.

Ψητές μελιτζάνες, κολοκυθάκια και πιπεριές συνοδεύονται με μια σκούρα μπίρα - μια Stout ή μια Porter, με την ελαφρώς καπνιστή γεύση τους, ταιριάζουν υπέροχα με τα ψητά λαχανικά σας.

Πλούσιες ομελέτες, όπως η κυκλαδίτικη φρουτάλια, σερβίρονται δίπλα σε φρουτώδεις αρωματικές Ale μπίρες.

Δοκιμάστε να σερβίρετε μπίρα με το απαύγασμα της πολυτέλειας, το χαβιάρι. Μια ανοιχτόχρωμη ευρωπαϊκή Pils -κατηγορία που χαρακτηρίζεται από την ανθώδη «μύτη», το πολύπλοκο «μπουκέτο», την υπέροχη φινετσάτη πικρή γεύση και το ξηρό τελείωμα- συμπληρώνει τέλεια τη θαλασσινή αγριάδα, την αλμύρα και τη λιπαρότητα του χαβιαριού.

Με την ίδια απόλαυση θα γευτείτε με την μπίρα σας τον «έτερο Καππαδόκη» της πολυτέλειας, τον καπνιστό σολομό, συνοδεία μόνο μιας φέτας φρέσκου μαύρου πολύσπορου ψωμιού.


epirusblog.gr
5 of 5
Ταιριαστοί συνδυασμοί με μπίρα
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 3443173421513299513
item