Γιάννενα: Κέντρο για το Παιδί το παλιό Άσυλο Ανιάτων…

Γιάννενα: Κέντρο για το Παιδί το παλιό Άσυλο Ανιάτων…
Ένα κτίριο που καταρρέει και έχει λεηλατηθεί πλήρως, στην καρδιά της πόλης των Ιωαννίνων, μπορεί να μετατραπεί σε ένα ζωντανό κύτταρο για την περιοχή.
Πρόκειται για το παλιό Άσυλο Ανιάτων, το οποίο εδώ και χρόνια, από την ώρα που το Ίδρυμα Νεομάρτυς Γεώργιος, μεταφέρθηκε στις νέες εγκαταστάσεις, έχει εγκαταλειφθεί.
Στο διάστημα αυτό μάλιστα υπέστη και μεγάλες λεηλασίες ενώ οι φθορές σε όλες τις κτιριακές εγκαταστάσεις είναι τεράστιες.
Μετά από μία δαιδαλώδη διαδικασία, το Άσυλο Ανιάτων παραχωρήθηκε στο Δήμο Ιωαννιτών.
Και τώρα γίνεται το επόμενο βήμα. Από τον δήμο προκηρύχθηκαν οι πρώτες μελέτες, όπως η στατική και άλλες, προκειμένου να ωριμάσει η πρόταση για την ίδρυση και λειτουργία ανοιχτού κέντρου για το παιδί.
Σημειώνεται ότι το έργο περιλαμβάνεται στο Σχέδιο Βιώσιμης Ανάπτυξης και μπορεί να αντλήσει κονδύλια από το ΕΣΠΑ.
Στόχος είναι στις εγκαταστάσεις του Ασύλου Ανιάτων να δημιουργηθεί ένα κέντρο για το παιδί αλλά και για τα παιδιά με αναπηρία, που θα περιλαμβάνει Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά και Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για Άτομα με Αναπηρία, γήπεδα άθλησης, χώρους καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, όργανα και παιχνίδια κατάλληλα για άτομα με αναπηρία και μια μοναδική βρεφική βιβλιοθήκη.
Ένα πρότυπο Κέντρο όπου μέσω της υλοποίησης κοινών δραστηριοτήτων και της συνύπαρξης ατόμων με ή χωρίς αναπηρίες φιλοδοξούμε μπορεί να συμβάλει στην ενεργό ένταξη και την κοινωνική ενσωμάτωση.
Πηγή: epiruspost.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Κέντρο για το Παιδί το παλιό Άσυλο Ανιάτων…
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 6288823587017169636
item