Έχετε ακατάστατο γραφείο; Συγχαρητήρια! Είστε ιδιοφυής! Έχετε ακατάστατο γραφείο; Συγχαρητήρια! Είστε ιδιοφυής! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Έχετε ακατάστατο γραφείο; Συγχαρητήρια! Είστε ιδιοφυής!

Έχετε ακατάστατο γραφείο; Συγχαρητήρια! Είστε ιδιοφυής!
Έχετε ακατάστατο γραφείο; Mπράβο σας,όχι όμως γιατί είστε ανοικοκύρευτοι αλλά για τον υψηλό δείκτη ευφυΐας σας. 
Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου της Μινεσότα, οι άνθρωποι που εργάζονται σε ακατάστατο χώρο είναι πολύ δημιουργικοί, γεμάτοι καινοτόμες ιδέες κι έτοιμοι να πάρουν ρίσκο εάν χρειαστεί. 
Το να είσαι ακατάστατος μπορεί συχνά να θεωρείται σφραγίδα τεμπελιάς. Δεν είναι τυχαίο ότι κάποτε ο Αϊνστάιν είχε αναρωτηθεί: “Εάν ένα ακατάστατο γραφείο είναι σημάδι ενός κοφτερού μυαλoύ, τότε ένα τακτοποιημένο τι σημαίνει;”.
Όπως σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα “Independent”, o χαοτικός χώρος εργασίας ευνοεί τις δημιουργικές ιδιοφυΐες. Η ακαταστασία στο γραφείο είναι πολλές φορές πιο παραγωγική από την ακρίβεια και την τάξη, όπως προκύπτει από έρευνα του Πανεπιστημίου της Μινεσότα. 
Η μελέτη έδειξε επίσης ότι οι συμμετέχοντες που εργάζονται σε τακτοποιημένο χώρο εργασίας έχουν λιγότερο ενδιαφέρουσες ιδέες από αυτούς που εργάζονται σε βρόμικο δωμάτιο. Επιπλέον, όσοι εργάζονται σε ακατάστατο γραφείο τείνουν να αναλαμβάνουν ρίσκο. 
Αντιθέτως όσοι προτιμούν καθαρότερα γραφεία τείνουν να ακολουθούν αυστηρούς κανόνες και είναι πιο κλειστοί στο να δοκιμάσουν νέα πράγματα. “Το άτακτο περιβάλλον μοιάζει να εμπνέει τα άτομα στην παραγωγή ιδεών”, επισημαίνουν οι Αμερικανοί ερευνητές.
Epirusblog Gr
5 of 5
Έχετε ακατάστατο γραφείο; Συγχαρητήρια! Είστε ιδιοφυής!
Epirusblog Gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 4210453296300469106
Σχόλια
item