Ήπειρος: Πυροσβέστες καλούν Αρχηγό... Ώρα μηδέν στην Ήπειρο! Ήπειρος: Πυροσβέστες καλούν Αρχηγό... Ώρα μηδέν στην Ήπειρο! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ήπειρος: Πυροσβέστες καλούν Αρχηγό... Ώρα μηδέν στην Ήπειρο!

Ήπειρος: Πυροσβέστες καλούν Αρχηγό... Ώρα μηδέν στην Ήπειρο!
Ακινητοποιημένα οχήματα από βλάβες, έλλειψη προσωπικού, άσκοπες μετακινήσεις σε άλλες περιφέρειες, κτίρια που δεν πληρούν τις βασικές προυποθέσεις, είναι ορισμένα από τα προβλήματα των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στην Ήπειρο, όπως τα αναλύει η Ένωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων σε ανοιχτή επιστολή της προς τον Αρχηγό του Σώματος.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει άνω του 15% των οχημάτων είναι ακινητοποιημένα είτε από μηχανικές βλάβες είτε από έλλειψη ελαστικών με ότι αυτό συνεπάγεται σε μία εποχή που απαιτείται υψηλή ετοιμότητα.
Τα μέσα ατομικής προστασίας, οι αρβύλες και οι στολές είναι επίσης τομέας με μεγάλα κενά και η προμήθειά τους αποτελεί ένα ακόμη αίτημα των πυροσβεστών, όπως και η κάλυψη των οργανικών θέσεων με τακτικές μεταθέσεις υπαλλήλων..
Οι περιφερειακοί σταθμοί έχουν προβλήματα στις υποδομές, τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα, ενώ επιβάλλεται η μεταστέγαση του 2ου Πυροσβεστικού Σταθμού Ιωαννίνων καθώς το κτίριο δεν πληρεί τις προδιαγραφές.
Η Ένωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων ζητά επίσης την αναστολή της εκπομπής του οχήματος για την κάλυψη των αναγκών στο αεροδρόμιο κάθε Δευτέρα, όταν δηλαδή γίνεται η πτήση από την Δανία, καθώς όπως τονίζει το όχημα δεν πληρεί τις προδιαγραφές για συμμετοχή σε τέτοιου είδους πυρασφάλεια αλλά και το προσωπικό που συμμετέχει δεν είναι εκπαιδευμένο και πιστοποιημένο για την συμμετοχή σε διάσωση συμβάντων αεροδρομίου ( εκτός από τέσσερις πυροσβέστες που εκπαιδεύτηκαν πριν από 20ημέρες αλλά και αυτοί χωρίς τον κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό δεν μπορούν να προσφέρουν ).
Η Ένωση παρουσιάζει αναλυτικά τα προβλήματα στους σταθμούς της Ηπείρου, διεκδικώντας την επίλυσή τους, ώστε, όπως τονίζουν να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντά τους.
epiruspost.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Ήπειρος: Πυροσβέστες καλούν Αρχηγό... Ώρα μηδέν στην Ήπειρο!
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 2220035757210287212
Σχόλια
item