Γιάννενα: Παράσταση διαμαρτυρίας αύριο από τους Πυροσβέστες Γιάννενα: Παράσταση διαμαρτυρίας αύριο από τους Πυροσβέστες | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Παράσταση διαμαρτυρίας αύριο από τους Πυροσβέστες

Γιάννενα: Παράσταση διαμαρτυρίας αύριο από τους Πυροσβέστες
Την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων μέσα στο καλοκαίρι στην έδρα της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης στα Γιάννενα, καθώς και σε κεντρικό επίπεδο στην Αθήνα (Βουλή, Υπουργείο κ.α.) από την Ομοσπονδία, για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες, το Πυροσβεστικό Σώμα και το υποβαθμισμένο σύστημα πυρασφάλειας, αποφάσισε η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Πυροσβεστών Ηπείρου.
Με βάση το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Υ.Π.Σ.Π. Ηπείρου πραγματοποιεί παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Ηπείρου, αύριο, Παρασκευή και ώρα 10:30 π.μ.. 
Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών (Ε.Α.Κ.Π.) καλεί όλους τους συναδέλφους πυροσβέστες μόνιμους, 5ετείς και συμβασιούχους που υπηρετούν στην Ήπειρο, να συμμετέχουν μαζικά στη διαμαρτυρία. Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης θα ζητηθεί συνάντηση με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας. 
Θα κοινοποιηθεί το πλαίσιο των αιτημάτων που δίνει λύσεις στα προβλήματα, όπως αποφασίστηκε στη Γενική Συνέλευση, προκειμένου να παρατεθούν στην Πολιτική και Φυσική Ηγεσία.
Θα συζητηθούν ιδιαίτερα και τοπικά προβλήματα αρμοδιότητας της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Ηπείρου (που αφορούν ωράριο και συνθήκες εργασίας - διαβίωσης εντός και εκτός περιφέρειας, περιπολικά, επιφυλακές, ενδεχόμενες μετακινήσεις, υποδομές, οχήματα, εξοπλισμός) και θα κατατεθούν οι προτάσεις, ζητώντας να δοθούν άμεσα λύσεις. Όπως μεταξύ άλλων, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση:
- Οι πιστώσεις που διατίθενται για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών και τη φετινή χρονιά, δεν ανταποκρίνονται σε καμία περίπτωση στις υπάρχουσες ανάγκες. Με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν, τα δάση της χώρας μας έχουν μετατραπεί σε βραδυφλεγή βόμβα, έτοιμη να σκάσει ανά πάσα στιγμή.
- Στο Πυροσβεστικό Σώμα διατηρούνται οι μεγάλες ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό. Δεν μονιμοποιήθηκαν οι συνάδελφοι 5ετούς θητείας όπως τους είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση και οι εποχικοί συμβασιούχοι συνάδελφοι διανύουν την τελευταία αντιπυρική περίοδο εργασίας τους. Διατηρούνται οι μεγάλες ελλείψεις στον εξοπλισμό, στα εναέρια μέσα. 
Διατηρούνται τα παλιά οχήματα, τα ακινητοποιημένα λόγω βλαβών, τα φθαρμένα ελαστικά, καθώς και οι ανεπαρκείς υποδομές των πυροσβεστικών υπηρεσιών της περιφέρεια Ηπείρου…
- Η κυβέρνηση επιχειρεί να καλύψει υποτυπωδώς τα κενά και τις ελλείψεις σε προσωπικό του Π.Σ. και στην περιοχή της Ηπείρου, με σωρεία επιφυλακών και την πολύωρη, πρόσθετη και απλήρωτη υπηρεσία...
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Παράσταση διαμαρτυρίας αύριο από τους Πυροσβέστες
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 6126045071422717707
Σχόλια
item