Γιάννενα: Ένα Πολιτιστικό Κέντρο γεννιέται! Γιάννενα: Ένα Πολιτιστικό Κέντρο γεννιέται! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Ένα Πολιτιστικό Κέντρο γεννιέται!

Γιάννενα: Ένα Πολιτιστικό Κέντρο γεννιέται!
Η δημιουργία ενός Πολιτιστικού Κέντρου εντός της Πανεπιστημιούπολης, το οποίο θα στηρίζεται στη λειτουργία καταρχάς δύο μουσείων, αποτελεί έναν πρώτιστο, αλλά σίγουρα μεγαλόπνοο στόχο των πρυτανικών αρχών. 
Ο στόχος αυτός τέθηκε χθες, δημοσίως, από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γ. Καψάλη στην έναρξη του θερινού εργαστηρίου Γραφικών Τεχνών στο Πανεπιστήμιο. 
Στόχος του θερινού εργαστηρίου, που συνδιοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο, την Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών και το Σωματείο Επαγγελματιών Μεταξοτυπών Ελλάδος, είναι η ανάδειξη της συλλογής τυπογραφίας. 
Πρόκειται για ένα μουσείο, που δημιουργήθηκε κατά κύριο λόγο από τον ομότιμο καθηγητή Γεώργιο Πλουμίδη και το οποίο περιλαμβάνει αντικείμενα τυπογραφίας, μεταξοτυπίας, χαρακτικής, τεχνολογίας μελανιών και βιβλιοδεσίας. 
Το μουσείο αυτό της τυπογραφίας, τα εγκαίνια λειτουργίας του οποίου αναμένεται να γίνουν εντός του επόμενου ακαδημαϊκού έτους θα αποτελέσουν μαζί με το Μουσείο Ιστορίας της Ιατρικής, που επίσης θα εγκαινιαστεί το φθινόπωρο, ένα πρωτοποριακό εγχείρημα για τη λειτουργία του Πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου. 
Στην τελετή έναρξης του θερινού εργαστηρίου παρέστη ακόμη η βουλευτής Ιωαννίνων ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, που εξέφρασε τις θετικές εντυπώσεις που αποκόμισε από την πρόσφατη επίσκεψή της στο Μουσείο Τυπογραφίας. 
Παράλληλα με το θερινό εργαστήριο, θα λειτουργήσει έκθεση για την ιστορία της γραφής, αλλά και έκθεση αντιτύπων.
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ele.g
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Ένα Πολιτιστικό Κέντρο γεννιέται!
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 5028908917977372305
Σχόλια
item