Λοβέρδος στην Εξεταστική για την Υγεία: Προαποφασισμένο το πόρισμά σας - Να μου ζητήσετε συγγνώμη Λοβέρδος στην Εξεταστική για την Υγεία: Προαποφασισμένο το πόρισμά σας - Να μου ζητήσετε συγγνώμη | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Λοβέρδος στην Εξεταστική για την Υγεία: Προαποφασισμένο το πόρισμά σας - Να μου ζητήσετε συγγνώμη

Λοβέρδος στην Εξεταστική για την Υγεία: Προαποφασισμένο το πόρισμά σας - Να μου ζητήσετε συγγνώμη

«Έκανα ό,τι είναι πολιτικώς δυνατό για να διασωθεί το Ερρίκος Ντυνάν» είπε ο πρώην υπουργός Υγείας.

Σε υψηλούς τόνους και με σφοδρή επίθεση του Ανδρέα Λοβέρδου στους βουλευτές της συγκυβέρνησης συνεχίστηκε, για δεύτερη συνεδρίαση, η εξέταση του βουλευτή της ΔΗΣΥ Εξεταστική για την Υγεία.

Ο πρώην υπουργός Υγείας κατηγόρησε τους βουλευτές της συγκυβέρνησης ότι έχουν στήσει επιχείρηση σκευωρίας εναντίον του ιδίου και των άλλων πρώην υπουργών Υγείας και μίλησε για προκατασκευασμένο πόρισμα από την πλειοψηφία της επιτροπής.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της πολύωρης εξέτασής του, ο κ. Λοβέρδος επιτέθηκε και στον πρόεδρο της επιτροπής, Αντ. Μπαλωμενάκη, τον οποίο κατηγόρησε ως  «ενορχηστρωτή» των όσων αρνητικών διαδραματίζονται στην αίθουσα.

Μία από τις στιγμές  μεγάλης έντασης ήταν, όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπ. Λάππας επικαλέστηκε έκθεση του Γ. Σούρλα, ως γενικού γραμματέα Διαφάνειας, προκειμένου να υποστηρίξει  ότι ο κ. Λοβέρδος, κατά τη θητεία του ως υπουργός Υγείας, την έθεσε στο αρχείο, αν και θα έπρεπε να την εξετάσει, καθώς αφορούσε σκάνδαλα δωροδοκίας στο χώρο της Υγείας.

Όμως, όπως προέκυψε από την εξέλιξη της συζήτησης, ο κ. Λοβέρδος δεν την «αρχειοθέτησε», αλλά και πώς ο κ. Σούρλας είχε στείλει την επίμαχη έκθεση στον τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση Λοβέρδου για την Εξεταστική

Πριν από αυτή την Εξεταστική δεν φανταζόμουν ποτέ ότι η σημερινή κυβερνητική πλειοψηφία  θα έφτανε σε τέτοιο έσχατο σημείο όχι μόνο πολιτικής αλλά και ηθικής εξαχρείωσης.

Συνάδελφοι της κυβερνητικής πλειοψηφίας, γιατί σε σας πλέον απευθύνομαι, δεν είχατε κανένα πολιτικό και ηθικό δικαίωμα να αναφέρεστε σε μένα για το Ερρίκος Ντυνάν.

Όσον αφορά το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν από τα πεπραγμένα μου που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση γιατί έχουν αποτυπωθεί σε πρακτικά δημοσίων οργάνων και από τις απαντήσεις μου σ’ αυτήν εδώ την Επιτροπή ξεκαθάρισε ότι έκανα περισσότερα πράγματα από ό,τι οποιοσδήποτε άλλος για την σωτηρία του.

Και τώρα σχετικά με αυτή την Επιτροπή: Πρωθυπουργός και κυβερνητική πλειοψηφία στήσατε μία Επιτροπή και λέω στήσατε γιατί είναι σαφές ότι πρόκειται για στημένη υπόθεση και μάλιστα εκ του προχείρου καθαρά για πολιτικούς λόγους. 


Στην προσπάθειά σας να ξεφύγετε από τα πολιτικά βάραθρα που σας έχει ρίξει η ανικανότητα, ο λαϊκισμός και η δημαγωγία σας, τραυλίζετε ανυπόστατες ψευδοαιτιάσεις  χρησιμοποιώντας τελείως αναξιόπιστους και αφερέγγυους μάρτυρες.

Και στο σημείο αυτό θα ήθελα να σταθώ και να σας κάνω την εξής απλή ερώτηση. Για τ’ όνομα του Θεού: Πώς αποτολμήσατε να βγάλετε από τα σκοτάδια και να φέρετε έναν άνθρωπο υπόδικο μπροστά σ’ αυτή την Επιτροπή της Βουλής για να κάνει τι; Να σας πει την αλήθεια; Ή να σας πει αυτά που εσείς θέλατε να σας πει;

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω βεβαίως αν για τη συγκεκριμένη μαρτυρία αξιοποιήσατε τις ειδικές τεχνικές γνώσεις που έχετε αποδείξει, σε ανάλογες δύο περιπτώσεις, πως διαθέτετε.

Αυτό όμως που είμαι σε θέση να γνωρίζω πολύ καλά, γιατί σας παρακολούθησα από την αρχή μέχρι και σήμερα μέσα σ’ αυτή την Επιτροπή, διάβασα όλα όσα σπεύσατε να πείτε αναφορικά στην δική μου κατάθεση πριν καν ολοκληρωθεί αλλά και βίωσα σήμερα πώς αντιλαμβάνεστε τον σκοπό αυτής της διαδικασίας τόσο από πολλούς συναδέλφους της πλειοψηφίας όσο και από τον ίδιο τον Πρόεδρο, είναι τούτο:

Από την αρχή γνωρίζατε ότι αυτή η Επιτροπή δεν έχει κανένα απολύτως αντικείμενο για μένα και οτι από την αρχή έχετε προαποφασισμένο το τελικό σας πόρισμα.

Και αυτό το τελευταίο ξέρετε είναι το πιο επιβαρυντικό για σας γιατί αναδεικνύει τον βαθύ πολιτικό αμοραλισμό σας που σας έχει πωρώσει και σας έχει μεταβάλλει σε αδίστακτους θεσιθήρες. Ειλικρινά συνάδελφοι της πλειοψηφίας στα πρόσωπά σας βλέπω τον απόλυτο ηθικό ευτελισμό της Κυβέρνησης σας.

Μία μόνο οδός για να διασώσετε έστω και ελάχιστα ψήγματα από την πολιτική σας αξιοπρέπεια ανοίγεται από σήμερα μπροστά σας : η κυβερνητική πλειοψηφία αυτής εδώ της Επιτροπής να μου ζητήσει συγγνώμη και να αποδεχτεί πως έκανα ό,τι είναι πολιτικώς δυνατό για να διασωθεί το Ερρίκος Ντυνάν.

Αντιδράσεις

Η δήλωση του κ. Λοβέρδου προκάλεσε την αντίδραση των μελών της πλειοψηφίας με τον πρόεδρο της επιτροπής Αντώνη Μπαλωμενάκη να σημειώνει: «Έχετε αλαζονικό ύφος. Περιφρονείτε την επιτροπή και τον θεσμικό της ρόλο. Σας επισημαίνω ότι δεν έχετε δίκαιο να μιλάτε για στοχεύσεις. Μας κατηγορείτε επειδή τολμήσαμε να σας καλέσουμε;».

Επίσης, η κυρία Αννέτα Καββαδία είπε πως «τα περί προαποφασισμένου πορίσματος τα έχουμε ξανακούσει. Οι πολίτες έχουν μνήμη και κρίση για το ποιος φέρει την ευθύνη για το πάρτι διασπάθισης στην Υγεία.  Είναι ειρωνεία να μιλούν για δικό μας ευτελισμό όσοι πρέπει να απολογηθούν για τα δικά τους έργα».

Νωρίτερα, η εξέταση του κ. Λοβέρδου χαρακτηρίστηκε από την ποιότητα των «πηγών» άντλησης των πληροφοριών που επικαλέστηκαν αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  και κάλεσαν τον πρώην υπουργό να τις επιβεβαιώσει.

Μεταξύ αυτών η λίστα με ονόματα πολιτικών που, κατά τον κ. Νίκο Νικολόπουλο νοσηλεύτηκαν δωρεάν στο Ερρίκος Ντυνάν. 


Μεταξύ άλλων ονομάτων, ο ανεξάρτητος βουλευτής συμπεριέλαβε και αυτό της προέδρου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφης Γεννηματά που, όμως, όπως αποδείχθηκε, η νοσηλεία είχε πληρωθεί. Συγκεκριμένα, ο κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου κατέθεσε τα παραστατικά πληρωμής.

Επίσης, ο κ. Χάρης Τζαμακλής (ΣΥΡΙΖΑ) κάλεσε τον κ. Λοβέρδο να εξηγήσει την ταύτιση περιεχομένου εξώδικης διαμαρτυρίας κατά του Ερρ. Ντυνάν, του Ανδρέα Βγενόπουλου, με το περιεχόμενο τροπολογίας του πρώην υπουργού για το νοσηλευτικό ίδρυμα.

Ωστόσο, όταν ο κ. Λοβέρδος ζήτησε από τον βουλευτή το εξώδικο, προκειμένου να ενημερωθεί, διαπίστωσε ότι αφορά δημοσίευμα του anti-petroula.blogspot!
Epirusblog Gr
5 of 5
Λοβέρδος στην Εξεταστική για την Υγεία: Προαποφασισμένο το πόρισμά σας - Να μου ζητήσετε συγγνώμη
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 7400482413787788
Σχόλια
item