Θεσπρωτία: Ενημερωτική ημερίδα με τον πρόεδρο του ΣΕΚ για την κτηνοτροφία στην Παραμυθιά (+ΦΩΤΟ)

Θεσπρωτία: Ενημερωτική ημερίδα με τον πρόεδρο του ΣΕΚ για την κτηνοτροφία στην Παραμυθιά (+ΦΩΤΟ)
Παρουσία του Προέδρου του ΣΕΚ (Σύνδεσμος Ελλήνων Κτηνοτρόφων) Τάκη Πεβερέτου πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στην Παραμυθιά, ενημερωτική ημερίδα με θέμα «ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ & ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ» που διοργάνωσε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Θεσπρωτίας-Πρέβεζας, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Κτηνοτρόφων (ΣΕΚ).
Ο κ.Πεβερέτος ανέλυσε τα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο της κτηνοτροφίας, σε σημείο μερικές χιλιάδες να εγκαταλείπουν κάθε χρόνο το επάγγελμα. 
Αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έγιναν, ώστε να βελτιωθεί το νομικό πλαίσιο είτε με κατ΄ιδίαν συνομιλίες είτε με υπομνήματα είτε με τη δημιουργία φορέων, όπως οι Διεπαγγελματικές Οργανώσεις είτε ακόμη και με παρουσία στις κινητοποίησεις αγροτών και κτηνοτρόφων.
Εξήγησε πως οι δασικοί χάρτες δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα σε όλη την Ελλάδα, πως υπάρχουν ζητήματα ανοιχτά με τα διαχειριστικά σχέδια και τόνισε πως οι κτηνοτρόφοι είναι στα όρια της επιβίωσης, αν δεν αλλάξει κάτι.
Παρόλα αυτά έδωσε ένα αισιόδοξο μήνυμα ότι οι κτηνοτρόφοι θα συνεχίσουν να παλεύουν για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, τη μείωση των διατροφικών ελλειμμάτων της χώρας και κάλεσε τους κτηνοτρόφους σε ενότητα απέναντι σε ορισμένους που επιδιώκουν να λασπώσουν την οργάνωση.
Ο επικεφαλής του ΣΕΚ υποστήριξε ότι η κτηνοτροφία μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης και να συμβάλει στη δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας, όχι μόνο στον κλάδο της κτηνοτροφίας, αλλά και στον τομέα της παραγωγής ζωοτροφών, στη μεταποίηση, το εμπόριο, τις μεταφορές, την έρευνα κ.ά. 
Πρόσθεσε δε, ότι οι προοπτικές για τη βιώσιμη ανάπτυξη της ελληνικής κτηνοτροφίας είναι απόλυτα εφικτές, εφόσον η κυβέρνηση, οι αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς των κτηνοτρόφων συμπράξουν έχοντας ως οδηγό το πλέγμα προτάσεων του ΣΕΚ.











Στην ημερίδα μίλησε και ο Γενικός Διευθυντής Α.Σ. Θεσπρωτίας-Πρέβεζας Βασίλης Παρόλας ο οποίος αναφέρθηκε στην Ομάδα Παραγωγών Γάλακτος με τις οποίες οι συνεταιριστές κτηνοτρόφοι των δύο νομών επιχειρούν να αναστρέψουν την οδυνηρή πορεία της αιγοπροβατοτροφίας στην περιοχή τους, καθώς και την αύξηση του κόστους παραγωγής, σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές, έχουν δημιουργήσει συνθήκες ασφυξίας.
thesprotikospalmos.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Ενημερωτική ημερίδα με τον πρόεδρο του ΣΕΚ για την κτηνοτροφία στην Παραμυθιά (+ΦΩΤΟ)
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 9214718724320413562
item