Γιάννενα: Κινητοποιήσεις για τις Κυριακές, θέσπιση θερινού πενθήμερου Γιάννενα: Κινητοποιήσεις για τις Κυριακές, θέσπιση θερινού πενθήμερου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Κινητοποιήσεις για τις Κυριακές, θέσπιση θερινού πενθήμερου

Γιάννενα: Κινητοποιήσεις για τις Κυριακές, θέσπιση θερινού πενθήμερου

Κινητοποιήσεις ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές προαναγγέλλει η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων. «Οι θερινές εκπτώσεις αρχίζουν στις 10 Ιούλη και λήγουν στις 31 Αυγούστου συμπεριλαμβάνοντας και μία Κυριακή. 

Πρόκειται για ένα θεσμό που έχει χάσει το πραγματικό του νόημα. Διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις προώθησαν την απελευθέρωση των εκπτώσεων, των προσφορών αλλά και των ωραρίων ικανοποιώντας τις πάγιες απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων», σημειώνει σε ανακοίνωσή και προσθέτει: «Αξιοποιούμε τη θετική εμπειρία από την κινητοποίησή μας ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή στις 7 Μάη και συνεχίζουμε, από κοινού με τους εργαζόμενους στο εμπόριο, στην ίδια κατεύθυνση ώστε να μην είναι κανένα μαγαζί ανοιχτό την Κυριακή στις 16 Ιούλη. 

Επίσης θα πραγματοποιήσουμε παράσταση στην Περιφέρεια για να δηλώσουμε ότι οι αυτοαπασχολούμενοι, οι έμποροι των Ιωαννίνων είμαστε ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε καμία περεταίρω διεύρυνση από πλευράς  της, αξιοποιώντας το νόμο των 32 Κυριακών». 

Παράλληλα, ανακοινώνει ότι θέτει σε εφαρμογή το καλοκαιρινό 5νθήμερο «γιατί θεωρούμε ότι έχουμε ανάγκη από λίγες μέρες άδεια, έχουμε δικαίωμα στην ξεκούραση και τις διακοπές. 

Είναι γεγονός ότι η μεγάλη πλειοψηφία από μας που είμαστε αυτοαπασχολούμενοι στερούμαστε το δικαίωμα στις διακοπές και θα πρέπει να μας προβληματίσει το γεγονός ότι ο τουρισμός στη χώρα μας βρίσκεται σε δυναμική τροχιά ανάπτυξης. 

Ποια είναι όμως τα αποτελέσματα της «βαριάς βιομηχανίας» του τουρισμού, που η Κυβέρνηση, η Περιφέρεια και ο δήμος ευαγγελίζονται; Διεύρυνση ωραρίων, διάλυση των εργασιακών σχέσεων και παράλληλα όλο και μεγαλύτερο τμήμα των μικρών εμπόρων και συνολικότερα του λαού δεν πηγαίνει διακοπές», τονίζει μεταξύ άλλων. 

«Γι’ αυτό αποφασίσαμε ομόφωνα στη Γενική Συνέλευση του συλλόγου τα καταστήματα της πόλης των Ιωαννίνων να είναι κλειστά τα Σάββατα από 22 Ιούλη έως και 26 Αυγούστου», καταλήγει.

ele.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Κινητοποιήσεις για τις Κυριακές, θέσπιση θερινού πενθήμερου
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 877885903134935945
Σχόλια
item