«Αναμενόμενες οι κινήσεις της Τουρκίας στις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ» «Αναμενόμενες οι κινήσεις της Τουρκίας στις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ» | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

«Αναμενόμενες οι κινήσεις της Τουρκίας στις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ»

«Αναμενόμενες οι κινήσεις της Τουρκίας στις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ»
Ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Χριστόφορος Φωκαίδης, διαβεβαίωσε ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας ή πανικού από τις κινήσεις της Τουρκίας σε σχέση με την έναρξη των γεωτρήσεων της TOTAL στην κυπριακή ΑΟΖ καθώς «είναι συνήθεις, τις έχουμε δει και σε προηγούμενες γεωτρήσεις και είναι εντός των προβλέψεων».
Ο υπουργός παρατήρησε πως «το συντομότερο, που θα σταματήσουμε καθημερινά να ασχολούμαστε με το τι συμβαίνει στο γεωτρύπανο, τόσο το καλύτερο».
Ο Χριστόφορος Φωκαίδης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο για όσο θα συνεχίζεται η γεώτρηση να συνεχιστούν οι προκλήσεις ή να γίνει προσπάθεια δημιουργίας κλίματος έντασης και διαμήνυσε πως «δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να παρασυρθούμε, είτε στη δημιουργία, είτε στην αναπαραγωγή ενός κλίματος έντασης, που στόχος του δεν είναι άλλος παρά η ματαίωση, η αναβολή των ενεργειακών μας σχεδιασμών».
Επίσης, επεσήμανε ότι δεν είναι προς όφελος των συμφερόντων της Κύπρου η στρατιωτικοποίηση του ζητήματος. «Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση, εφαρμόζουμε τα σχέδια για τα οποία έχουμε εκπαιδευτεί να εφαρμόζουμε, συνεργαζόμαστε με όλους τους ενδιαφερόμενους και παραμένουμε με σοβαρότητα και ψυχραιμία προσηλωμένοι στον εθνικό στόχο, που είναι η υλοποίηση, η ολοκλήρωση των ενεργειακών μας σχεδιασμών».
Epirusblog Gr
5 of 5
«Αναμενόμενες οι κινήσεις της Τουρκίας στις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ»
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 2201902911346821003
Σχόλια
item