Ηγουμενίτσα: Στο σφυρί από το ΤΑΙΠΕΔ ή στο υπερταμείο το λιμάνι Ηγουμενίτσα: Στο σφυρί από το ΤΑΙΠΕΔ ή στο υπερταμείο το λιμάνι | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ηγουμενίτσα: Στο σφυρί από το ΤΑΙΠΕΔ ή στο υπερταμείο το λιμάνι


Ηγουμενίτσα: Στο σφυρί από το ΤΑΙΠΕΔ ή στο υπερταμείο το λιμάνι
Αν κάποιοι είχαν αμφιβολίες ή διατηρούσαν ελπίδες ότι τα μεγάλα περιφερειακά λιμάνια θα διασωθούν από την λαίλαπα του ξεπουλήματος, φρόντισε η Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, να μην αφήσει καμία. 

Τα περιφερειακά λιμάνια, ανάμεσά τους και αυτό της Ηγουμενίτσας, εδώ και μερικά χρόνια ανήκουν στο Ταμείο, το οποίο επίσημα πλέον ανακοίνωσε ότι σύντομα ή λίγο αργότερα θα πάρουν τον δρόμο της ιδιωτικοποίησης.


Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έκανε η πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου, στα λιμάνια δίνεται ειδικό βάρος. Θα "προικιστούν" με ολοκληρωμένη μελέτη για κάθε ένα ξεχωριστά (ποιες υπηρεσίες και ποια λιμάνια έχουν επενδυτικό ενδιαφέρον) και στη συνέχεια το Ταμείο θα εγκρίνει το πλάνο ιδιωτικοποίησης.

Είναι, όπως ειπώθηκε, πιθανόν να κριθεί ότι ο προβλήτας κάποιου ή κάποιων λιμανιών (ξεχωριστά ή σε cluster) μπορεί να αξιοποιηθεί για την κρουαζιέρα.

Μετά τη μελέτη θα προχωρήσει η πώληση ή η μίσθωση για τα αξιοποιήσιμα λιμάνια ή τα τμήματά τους (με δέσμευση να είναι έτοιμες οι διαγωνιστικές διαδικασίες έως το δ' τρίμηνο εφέτος) και τα υπόλοιπα μη αξιοποιήσιμα περιουσιακά στοιχεία θα παραχωρηθούν στην Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών (ΕΔΗΣ), το αρμόδιο σκέλος του υπερταμείου.

Πηγη: epiruspost.gr

Epirusblog Gr
5 of 5
Ηγουμενίτσα: Στο σφυρί από το ΤΑΙΠΕΔ ή στο υπερταμείο το λιμάνι
Epirusblog Gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 6740180402591770360
Σχόλια
item