Τσίπρας: Η Κύπρος μπορεί να αξιοποιήσει την ΑΟΖ της όπως θέλει Τσίπρας: Η Κύπρος μπορεί να αξιοποιήσει την ΑΟΖ της όπως θέλει | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Τσίπρας: Η Κύπρος μπορεί να αξιοποιήσει την ΑΟΖ της όπως θέλει

Τσίπρας: Η Κύπρος μπορεί να αξιοποιήσει την ΑΟΖ της όπως θέλει

Μήνυμα στην Τουρκία ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει το δικαίωμα να βρει τον τρόπο για το πώς θα αξιοποιήσει τα δικαιώματά της στην ΑΟΖ και πως η Ελλάδα, η ΕΕ και η Διεθνής κοινότητα στηρίζουν αυτή την επιλογή της και θα σταθούν απέναντι στις απειλές, έστειλε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη συζήτηση για το Κυπριακό. 

Αναφερόμενος στο ναυάγιο του Κραν Μοντανά, είπε ότι ο τερματισμός των συνομιλιών δεν αποτελεί το τέλος της προσπάθειας. Όπως σημείωσε η δίκαιη και βιώσιμη λύση στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ, αποτελεί και θα αποτελεί κεντρικό άξονα της κυβερνητικής πολιτικής.

«Το μήνυμά μας στην Τουρκία πρέπει να παραμείνει σταθερό, ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες στιγμές. Είμαστε αποφασιστικοί στην προάσπιση των αρχών και των δικαιωμάτων μας ενάντια σε οποιαδήποτε απειλή και παραβίαση. 

Την ίδια στιγμή είμαστε και προσηλωμένοι στην αντιμετώπιση των ζητημάτων που μας χωρίζουν και στην οικοδόμηση μιας σχέσης που θα βασίζεται στο σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου, αλλά και στον αμοιβαίο σεβασμό» τόνισε. 
 
«Μένει βεβαίως να δούμε κατά πόσο και η Τουρκία θα αναγνωρίσει τη σημασία που έχει η δίκαιη και βιώσιμη επίλυση του Κυπριακού για την ίδια, για τις σχέσεις μας, για τις ευρωτουρκικές σχέσεις και την ευρωπαϊκή προοπτική της, αλλά, βεβαίως, και τη σημασία για την ασφάλεια, τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή», ανέφερε τέλος. 
Epirusblog Gr
5 of 5
Τσίπρας: Η Κύπρος μπορεί να αξιοποιήσει την ΑΟΖ της όπως θέλει
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 1753482210443463764
Σχόλια
item