ΕΕ: Η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει πόρους αξίας 970 εκατ. ευρώ ΕΕ: Η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει πόρους αξίας 970 εκατ. ευρώ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

ΕΕ: Η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει πόρους αξίας 970 εκατ. ευρώ

ΕΕ: Η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει πόρους αξίας 970 εκατ. ευρώ

Στην επιστολή της Επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου αναφέρεται ότι η Ελλάδα δεν έχει υποβάλλει συγκεκριμένη πρόταση για την απορρόφηση των 970 εκατ. ευρώ, τα οποία παραμένουν διαθέσιμα προς αξιοποίηση, παρά τις εκκλήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τον περασμένο Οκτώβριο.

Μια σειρά από εκκρεμή ζητήματα του ΕΣΠΑ, τα οποία η ελληνική πλευρά πρέπει να λύσει άμεσα προκειμένου να µη χαθούν πόροι θέτει στον αναπληρωτή υπουργό ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου. 


Πιο συγκεκριμένα, στην επιστολή αναφέρεται ότι η Ελλάδα δεν έχει υποβάλλει συγκεκριμένη πρόταση για την απορρόφηση των 970 εκατ. ευρώ, τα οποία παραμένουν διαθέσιμα προς αξιοποίηση, παρά τις εκκλήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τον περασμένο Οκτώβριο.

Τα κονδύλια αυτά προέρχονται από την αναθεώρηση των δεικτών βάσει των οποίων έγινε η αρχική κατανομή των πόρων του ΕΣΠΑ στα κράτη – µέλη της ΕΕ.

Κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι τα 970 εκατοµµύρια ευρώ να διατεθούν κατά προτεραιότητα για δράσεις στους τοµείς της καταπολέµησης της ανεργίας των νέων, της ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της προστασίας του περιβάλλοντος και του προσφυγικού.

Η καταληκτική ηµεροµηνία για την ελληνική Κυβέρνηση είναι τα µέσα Σεπτεµβρίου, ενώ σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί η συγκεκριµένη προθεσμία, τότε η χώρα µας κινδυνεύει να χάσει τα χρήµατα αυτά.

Είναι εμφανής η αδυναμία της ελληνικής πλευράς να αντλήσει κεφαλαία ακόμα και για προγράμματα που έχει σχεδιάσει καθώς εδώ και 18 μήνες από την έναρξη τους δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ στην αγορά.

Το θέμα φέρνει στη Βουλή κατά διαστήματα ο τομέας ανάπτυξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά οι απαντήσεις που λαμβάνει από την ηγεσία του υπουργείου είναι ότι λαϊκίζει. 

Epirusblog Gr
5 of 5
ΕΕ: Η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει πόρους αξίας 970 εκατ. ευρώ
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 7689440280128911824
Σχόλια
item