Θεσπρωτία: Στο 95% η πληρότητα στα Σύβοτα

Θεσπρωτία: Στο 95% η πληρότητα στα Σύβοτα
Τα όρια της πληρότητάς τους «αγγίζουν» οι δημοφιλέστεροι προορισμοί διακοπών της χώρας, επιβεβαιώνοντας πως την περίοδο απόλυτης αιχμής Ιουλίου-Αυγούστου θα επικρατεί το αδιαχώρητο στις παραλίες πολλών περιοχών. 
Ταυτόχρονα φωτογραφίζονται, εμμέσως, οι περιοχές όπου μπορούν να αναζητηθούν ευκαιρίες της τελευταία στιγμής αλλά κι εκείνες που εμφανίζονται να παραμένουν εγκλωβισμένες σε μια γκρίζα ζώνη χαμηλής ζήτησης.
Η εικόνα της ζήτησης για διαθέσιμα καταλύματα σε όλη τη χώρα, όπως διαμορφώνεται κυριολεκτικά αυτή τη στιγμή, αποτυπώνεται σε ενδεικτικά στοιχεία που συνέλεξε το Euro2day.gr μέσω της γνωστής πλατφόρμας online κρατήσεων Booking.com
Τα στοιχεία αφορούν στα επίπεδα πληρότητας που εμφανίζονται να καταγράφουν 58 γνωστές παραθεριστικές περιοχές, με βάση κρατήσεις για διακοπές μίας εβδομάδας (7 διανυκτερεύσεις) στο διάστημα 15-22 Ιουλίου.
Ας επισημάνουμε σ’ αυτό το σημείο πως τα στοιχεία είναι ενδεικτικά καθώς προέρχονται μόνο από την Booking.com, μέσω της οποίας, ωστόσο, προσφέρεται για κρατήσεις η πλειοψηφία των δωματίων ελληνικών ξενοδοχείων και άλλων τουριστικών καταλυμάτων.
Επιπλέον, τα στοιχεία δίνουν μια εικόνα της ζήτησης για την ευρύτερη περιοχή και δεν επικεντρώνονται σε συγκεκριμένα ξενοδοχεία ή καταλύματα, όπου τα επίπεδα πληρότητας ενδέχεται να είναι υψηλότερα ή και πολύ χαμηλότερα.
Γεμάτοι σε ποσοστό πάνω από το 80% εμφανίζονται να είναι οι βασικοί προορισμοί του Ιονίου και της Δυτ. Στερεάς και Ηπείρου.
Η πληρότητα στα Σύβοτα φθάνει στο 95% ξεπερνώντας δημοφιλείς προορισμούς όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Κέρκυρα, η Ρόδος και τα Χανιά.

epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Στο 95% η πληρότητα στα Σύβοτα
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 1621560410917171542
item