4 λόγοι που το καλοκαίρι δεν είναι τόσο ιδανικό όσο νομίζεις

4 λόγοι που το καλοκαίρι δεν είναι τόσο ιδανικό όσο νομίζεις

Άργησε αρκετά να πάρει την απόφαση να έρθει, αφού μέχρι και τον Ιούνιο είχαμε ψύχρα και βροχές, όμως βρισκόμαστε πλέον στην...καρδιά του καλοκαιριού. Ωστόσο, αυτό το κείμενο δεν γράφτηκε για να εκθειάσει για ακόμη μία φορά τις ομορφιές αυτής της εποχής που είναι ομολογουμένως πολλές, το αντίθετο.

Κι αυτό γιατί, μεταξύ άλλων, το καλοκαίρι στη χώρα μας συνεπάγεται και πολύ υψηλές θερμοκρασίες. 


Ήδη στις αρχές του Ιουλίου βιώσαμε έναν ολιγοήμερο μεν, δύσκολο δε καύσωνα, με το θερμόμετρο να αγγίζει σε πολλές περιοχές τους 46 βαθμούς, ενώ οι μετεωρολόγοι ήδη έχουν προειδοποιήσει για ένα νέο κύμα θερμών μαζών που καταφτάνει από τη βόρεια Αφρική μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Έχεις σκεφτεί ποτέ τι αντίκτυπο έχουν στον οργανισμό μας γενικά και στο σώμα μας ειδικότερα οι συνεχείς αυξημένες θερμοκρασίες; Είτε θετική ή αρνητική η απάντηση, το κάναμε εμείς για σένα και σου παρουσιάζουμε τους 4 τρόπους που η πολλή ζέστη επηρεάζει μας επηρεάζει.

1) Αλλεργίες
Ποιος είπε ότι οι αλλεργίες είναι προνόμιο μόνο της άνοιξης; Υπάρχουν πολλά φυτά εκεί έξω που φουντώνουν στη διάρκεια του καλοκαιριού, απελευθερώνοντας γύρη στην ατμόσφαιρα, με τα γνωστά σε όλους μας (και δη τους πιο ευαίσθητους) αποτελέσματα. Αν το ξέρεις ότι έχεις τέτοιου είδους αλλεργίες, έχε πάντα μαζί σου όποια αγωγή σε βοηθάει να επανέλθεις, είναι κρίμα να ταλαιπωρείσαι.

2) Δεν κοιμάσαι καλά
Το δωμάτιο είναι πολύ ζεστό χωρίς air condition αλλά από την άλλη δεν αντέχεις το κλιματιστικό ολόκληρο το βράδυ. Έρευνες έχουν δείξει ότι η κατάλληλη θερμοκρασία για ύπνο είναι περίπου στους 18-19 °C (χωρίς κλιματιστικό, εννοείται). Ο ανεμιστήρας οροφής ίσως είναι μια καλή λύση σε αυτή την περίπτωση.

3) Έχεις ιδιαίτερη πέραση στα κουνούπια
Ένα ακόμα εντελώς καλοκαιρινό φαινόμενο είναι τα κουνούπια και οι σκνίπες που τσιμπούν δίχως έλεος. 


Κάτι που ίσως αγνοείς και επιβαρύνεις τη θέση σου είναι ότι τα κουνούπια έλκονται από τη μυρωδιά του αρώματός σου οπότε όταν πρόκειται να βρεθείς στην εξοχή ή εν πάση περιπτώσει σε περιοχή με πολλά φυτά, καλύτερα να ψεκαστείς με εντομοαπωθητικό σπρέι ή κρέμα παρά με την κολόνια σου. Επιπλέον, όταν κάθεσαι σε βεράντα ή κήπο, μπορείς κάπου εκεί δίπλα να καις μια μικρή ποσότητα καφέ. Βοηθάει αρκετά.

4) Ταχυκαρδίες
Είτε γυμνάζεσαι είτε όχι, μπορεί να έχεις παρατηρήσει ότι στις μεγάλες ζέστες η καρδιά σου χτυπά πιο έντονα σε ανύποπτο χρόνο. Οι επιστήμονες εξηγούν ότι αυτό είναι κάτι σύνηθες στη διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες επηρεάζουν άμεσα και έμμεσα το ρυθμό της καρδιάς σου. 


Πίνε πολύ νερό στη διάρκεια της ημέρας, παίρνε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις για τον καύσωνα όταν βρίσκεσαι εκτεθειμένη στην ατμόσφαιρα και μην κουράζεσαι πάρα πολύ. Καύσωνας είναι, θα περάσει.

Πηγή
epirusblog.gr
5 of 5
4 λόγοι που το καλοκαίρι δεν είναι τόσο ιδανικό όσο νομίζεις
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 7047952392267324253
item